Czesc,
Mam problem z polaczeniem BT pomiedzy MB (wersja jak w opisie) a telefonami (jak w temacie). W ustawieniach BT dodaje nowe urzadzenie, zostaje wykryte, dostaje kod uwierzytelnienia, no i na tym koniec. Telefon utrzymuje polaczenie z 1-2 sekundy i je zrywa. Dzieje sie to z jedna jak i druga nokia. Nie wiem co zrobic by to poprawnie dzialalo.
Sprawdzalem na MB z poprzedniej edycji i efekt byl taki sam. Kolezanka miala samsunga i nie bylo z nim problemu :-x
W preferencjach mam ustawione udostepnianie plikow przez BT.

MB bluetooth i Nokia N73,6310i
Rozpoczęty przez
poniewaz
, 24 lut 2008 19:48
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 lutego 2008 - 19:48
Napisano 24 lutego 2008 - 19:51
Nie wiem czy pomoże ale wiem że do iSync do niektórych modeli trzeba ściągnąć sterowniki ze strony noki
Napisano 24 lutego 2008 - 20:18
mam dwie Nokia n73 i dokładnie ten sam problem z Leopardem. Sprawa wygląda tak (według forum Nokii): N73 z najnowszym firwarem i Leopard nie działąją poprzez bluetooth. Problem leży prawdopodnie po stronie nokii i znany jest od października (beta leoparda) i jak dotds nie jest rozwiązany i być może nie będzie, bo nokia wypuściła już n81 i n82, które są następczyniami n73. Jedynym rozwiązanie jest powrót do Tigera, albo używanie kabelka (sic!).
p.s. najbardziej mnie wkurza, że miałem stary firmware i wszstko działało. Zachciało mi się Nokia Maps, które i tak mógłbym sobie dograć. Powrót jest niemożliwy
- poniewaz lubi to
Napisano 24 lutego 2008 - 20:34
Z problemami N73 po wymianie softu na nowszy czytalem na symbianos.pl ale tam dotyczylo to tego, ze nie dzialaly odbiorniki GPS i inne urzadzenia. Niedawno zepsul mi sie BT USB, cieszylem sie, ze bedzie MB i nie bedzie problemu a tu nie ma lekko
A w N73 mam najnowszy soft :/
Ps. Powrot na Tigera nie ma szans.

Napisano 07 marca 2008 - 00:38
Witam.
Ja mam ten sam problem na MacBookPro OS X 10.5.2 z nokią n73
Sporo poczytałem na ten temat na kilku forach i różnie ludzie piszą, że to wina nokii inni ze Apple.
Ale znalazłem ciekawą strone z pluginami dla iSync i dla Tigera i dla Leosia isync plugins
Piszą że to wina Apple bo olała Nokie przy robieniu Leosia. Co prawda pluginy nie sa darmowe ale z tego co czytałem działaja zajebiście i kosztują tylko 3 funciaki. Narazie nie obsługują n73 ale zaraz do nich pisze w tej sprawie. Jeżeli ktos ma n73 i chciałby aby działała z leosiem przez BT piszecie do nich, jak bedzie duze zainteresowanie to moze szybko chłopaki zrobią support dla n73.
Pozdro
Ja mam ten sam problem na MacBookPro OS X 10.5.2 z nokią n73
Sporo poczytałem na ten temat na kilku forach i różnie ludzie piszą, że to wina nokii inni ze Apple.
Ale znalazłem ciekawą strone z pluginami dla iSync i dla Tigera i dla Leosia isync plugins
Piszą że to wina Apple bo olała Nokie przy robieniu Leosia. Co prawda pluginy nie sa darmowe ale z tego co czytałem działaja zajebiście i kosztują tylko 3 funciaki. Narazie nie obsługują n73 ale zaraz do nich pisze w tej sprawie. Jeżeli ktos ma n73 i chciałby aby działała z leosiem przez BT piszecie do nich, jak bedzie duze zainteresowanie to moze szybko chłopaki zrobią support dla n73.
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych