Witam,
Mam dość nietypowy problem z wysyłaniem wiadomości na iPhone SE. Operator to Virgin Mobile. Virgin korzysta z nadajników Play, Orange oraz T-Mobile. Sytuacja wygląda następująco:
- Będąc zalogowanym do dowolnej sieci, bez problemu mogę wykonywać połączenia, odbierać połączenia oraz korzystać z internetu.
- Gdy telefon zaloguje się do Play lub Orange - działa wszystko ok, wysyłanie oraz odbieranie SMS również.
- Gdy telefon zaloguje się do T-Mobile - tutaj jest problem z wysyłaniem wiadomości. Bez problemu mogę wykonywać połączenia, internet działa, wiadomości mogę odbierać, natomiast nie ma szans na wysłanie wiadomości. Pojawia się błąd "Niedostarczona".
Poprzednio korzystałem z iPhona 5S, wszystko działało bez problemu, niezależnie do której sieci telefon był zalogowany. Jest tutaj jeszcze jedna dziwna rzecz: chciałem sprawdzić i ewentualnie zmienić numer centrum wiadomości ale kod sprawdzający *#5005*7672# najwzwyczajniej nie działa (dołączony zrzut ekranu). Tak samo iOS nie przyjmuje kodu z właściwym numerem centrum wiadomości dla Virgina. W iPhone 5S nie miałem takiego problemu.
Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem?
Z góry dziękuję za pomoc!