iPhone X - Face ID nagle przestał działać
Posted 09 July 2019 - 18:53
Co mam zrobić w tej sytuacji? Niby Face ID to funkcja bez której można się obejść, ale ciagle wpisywanie kodu dłużej trwa. Pozdrawiam
Posted 09 July 2019 - 19:19
Zainstaluj ponownie iOS przez iTunes i sprawdź, bez przywracania kopii zapasowej, czy działa.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 09 July 2019 - 19:26
Posted 09 July 2019 - 20:53
1. Zrób kopię zapasową. Jeśli przez iTunes, to z szyfrowaniem.
2. Wgraj na czysto przez iTunes.
3. Skonfiguruj jako nowy. Nie loguj się nawet do iCloud.
4. Sprawdź, czy działa.
- shimande likes this
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 10 July 2019 - 08:32
Posted 10 July 2019 - 08:56
Ok, działa. Wystarczyło włączyć i wyłączyć iPhone
Jeżeli częściej będzie Ci się tak dziać, to znaczy, że jest uszkodzony skaner. Miałem to samo w iP X, dostałem w ramach gwarancji nowego iPhone'a.
- MasterM and shimande like this
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 10 July 2019 - 23:36
nie chce straszyć ale u mnie tak było i po 48h napuchła bateria (pewnie wcześniej już coś tam się odkształciło); nie wiem jakim cudem po restarcie działało przez chwilę
Posted 11 July 2019 - 06:50
Niestety coraz częściej słyszy się o problemach z Face ID w iPX. Wiadomo, że musiało upłynąć trochę czasu, ale problem robi się coraz większy. Znajomy pracuje w serwisie i mniej więcej od początku tego roku co chwilę pojawia się ktoś z problemem z Face ID w IP X. Jeśli chodzi o XS to cisza, ale możliwe, że tak jak w przypadku X'a musi upłynąć ponad rok.
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Posted 11 July 2019 - 17:26
Niestety coraz częściej słyszy się o problemach z Face ID w iPX. Wiadomo, że musiało upłynąć trochę czasu, ale problem robi się coraz większy. Znajomy pracuje w serwisie i mniej więcej od początku tego roku co chwilę pojawia się ktoś z problemem z Face ID w IP X. Jeśli chodzi o XS to cisza, ale możliwe, że tak jak w przypadku X'a musi upłynąć ponad rok.
Ja to miałem w X fabrycznie, od początku. Co ciekawe, w nowym XS też były problemy, więc od razu wymieniłem.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Posted 17 July 2019 - 18:57
Witam.
Używam Xs niecały rok. Od kilku dni faceid zaczęło dziwnie się zachowywać. Wcześniej działało perfekcyjnie, praktycznie momentami zapominałem, że w ogóle jest taka funkcja. Działało to naprawdę dobrze w moim przypadku. Od kilku dni mam problemy z odblokowaniem telefonu. Działa losowo, raz bardzo szybko jak dawniej, innym razem muszę wpisywać kod. Skonfigurowałem faceid na nowo, restartowałem telefon i niestety dalej pełna losowość. W tej samej pozycji potrafi odblokować błyskawicznie a za chwilę w ogóle. Ostatni pomysł - reset telefonu. Ktoś poradzi czy ma sens czy "męczyć" serwis póki gwarancja ?
Posted 17 July 2019 - 19:01
iPhone 15 Pro
Posted 17 July 2019 - 19:09
Dzięki. Czyli rozumiem, że po resecie wszystkie aplikacje pobierać od nowa i konfigurować. Poczta, ustawienia itd ?
To chyba jednak będzie trochę pracy
Posted 17 July 2019 - 19:32
iPhone 15 Pro
Posted 19 July 2019 - 21:00
Niestety chyba pozostaje serwis. Telefon zresetowany i odblokowanie działa losowo. Raz odblokowuje, innym razem nie w tej samej pozycji.
Posted 20 July 2019 - 07:03
iPhone 15 Pro
Posted 25 July 2019 - 20:17
Ciekawe zakończenie. Telefon prawie wylądował w serwisie. Podczas przekazania okazało się, że trzeba zerwać szybę ochronną ekranu. Pod nią w miejscu gdzie jest marea Faceid zebrał się brud, coś jakby para. W każdym razie to blokowało sprawne działanie systemu. Kompletnie nie było tego widać kiedy szyba była przyklejona. Po przetarciu ekranu telefon zaczął działać tak jak wcześniej, czyli perfekcyjnie. Jedyna konsekwencja to konieczność zakupu nowej szyby
- MasterM likes this
Posted 05 February 2020 - 21:17
Ciekawe zakończenie. Telefon prawie wylądował w serwisie. Podczas przekazania okazało się, że trzeba zerwać szybę ochronną ekranu. Pod nią w miejscu gdzie jest marea Faceid zebrał się brud, coś jakby para. W każdym razie to blokowało sprawne działanie systemu. Kompletnie nie było tego widać kiedy szyba była przyklejona. Po przetarciu ekranu telefon zaczął działać tak jak wcześniej, czyli perfekcyjnie. Jedyna konsekwencja to konieczność zakupu nowej szyby
Potwierdzam przypadek! Miałem to samo... wystarczyło sciągnąć szkło z ekranu i zaczęło działać perfekcyjnie! (iPhone XS). Pozdrawiam.
- MasterM likes this
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users