Cześć. Mam miejsce na iCloud 50 GB i moja Żona również.
Planuję wykupić większy pakiet na 200 GB i współdzielić. Pytanie tylko jak zdjęcia z iClouda Żony (50GB) przenieść na nowego wspólnego?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 29 June 2019 - 15:43
Cześć. Mam miejsce na iCloud 50 GB i moja Żona również.
Planuję wykupić większy pakiet na 200 GB i współdzielić. Pytanie tylko jak zdjęcia z iClouda Żony (50GB) przenieść na nowego wspólnego?
Posted 29 June 2019 - 16:42
Nie trzeba nic przenosić IMHO. Ja bym tak zrobił, że kupiłbym 200 GB, udostępnił w rodzinie i skasował subskrypcję 50 GB żony.
Edited by winmaciek, 29 June 2019 - 16:42.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 30 June 2019 - 08:15
Posted 30 June 2019 - 20:53
Tak mam i ja. Dzielę 200GB z żoną i córką. Zdjecia każdy ma własne a w trakcie konfigurowania chmury rodzinnej zdjęcia się same umieściły w nowej przestrzeni.
Tak mam i ja. Dzielę 200GB z żoną i córką. Zdjecia każdy ma własne a w trakcie konfigurowania chmury rodzinnej zdjęcia się same umieściły w nowej przestrzeni.
Dzięki. A czy można tak skonfigurować aby moje zdjęcia były widoczne u Żony? właśnie dlatego chcemy kupić większy dysk, bo teraz często przesyłamy sobie wzajemnie zdjęcia zrobione naszymi iPhonami i wiele się dubluje w obu naszych chmurach. Dlatego pomyślałem że wykupię większy dysk ale chciałbym aby zdjęcia ze współdzielonych kont były widoczne u każdego.
Czy po synchronizacji starej przestrzeni (50 GB) z nową (200 GB), można anulować starą subskrypcję? Chodzi o subskrypcję Żony. Bo po co ona skoro będzie nowa, większa.
Posted 30 June 2019 - 21:14
Proponuję stworzyć album „rodzinny” i go współdzielić z małżonką przez iCloud :-)
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 30 June 2019 - 21:24
Czy po synchronizacji starej przestrzeni (50 GB) z nową (200 GB), można anulować starą subskrypcję? Chodzi o subskrypcję Żony. Bo po co ona skoro będzie nowa, większa.
Tak, można.
Posted 01 July 2019 - 15:15
Dzięki. A czy można tak skonfigurować aby moje zdjęcia były widoczne u Żony? właśnie dlatego chcemy kupić większy dysk, bo teraz często przesyłamy sobie wzajemnie zdjęcia zrobione naszymi iPhonami i wiele się dubluje w obu naszych chmurach. Dlatego pomyślałem że wykupię większy dysk ale chciałbym aby zdjęcia ze współdzielonych kont były widoczne u każdego.
Nie da się tak, każdy będzie miał osobne zdjęcia w swojej bibliotece. Niby możesz je udostępniać ale to jest uciążliwe i zmniejsza rozdzielczość zdjęcia.
Google Photos ma piękną funkcję współdzielenia bibliotek, Apple pewnie to zgapi i zrobi za parę lat.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users