Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 13.* beta – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1220 odpowiedzi w tym temacie

#576 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 lipca 2019 - 20:00

esim nie zainstalujesz bo na razie nie jest jeszcze wspierany. bo to Beta. U siebie zainstalowałem Orange Flex, i też nie ma opcji esim, tylko karta fizyczna. Rozmawiałem z konsultantem i widział w systemie, że nie mogę aktywować esim ale nie był w stanie powiedzieć czemu. JA obstawiam, że to wina iOS13 bo aplikacje muszą zostać zaktualizowane jaki i ustawienia sieci.

A próbowałeś tego sposobu który podawałem kilkanaście postów wyżej, odnośnie połączeń przychodzących.

Tak mała podpowiedź dla tych co mają problem z połączeniami przychodzącymi. T-Mobile obsługuje VoLTE.... jeśli tak to wyłączcie WiFi Calling. Jeśli ktoś ma inną sieć i ma problemy z połączeniami to niech w ustawieniach Głos i data zmieni na 3G

Co znaczy ze esim nie jest wspierany? Ja na becie 3 mam i działa idealnie.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#577 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 03 lipca 2019 - 20:20

No to masz farta. Bo ja próbowałem kupić pakiet Orange flex będąc na ios13. I nie ma wyboru esim tylko karta fizyczna.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#578 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 03 lipca 2019 - 20:27

Feedback jest od tego.

A ten wątek od czego jest?

iPhone 11

#579 MC_

MC_
  • 6 914 postów

Napisano 03 lipca 2019 - 20:43

Tak, bo Cook z ekipa sledzi forum i na podstawie postow zmienia soft.
  • Hohe i MasterM lubią to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#580 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 03 lipca 2019 - 20:59

No to masz farta. Bo ja próbowałem kupić pakiet Orange flex będąc na ios13. I nie ma wyboru esim tylko karta fizyczna.

Nie tylko ja.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#581 PL95

PL95
  • 254 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 04 lipca 2019 - 07:33

Tak, bo Cook z ekipa sledzi forum i na podstawie postow zmienia soft.

Może polskie fora nie, le jestem przekonany, że mają trochę osób, które przeglądają fora angielskie.

na becie 3 Pekao dalej działa bez problemu i chyba już tak zostanie. Revolut i N26 tak samo

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#582 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 07:41

Może polskie fora nie, le jestem przekonany, że mają trochę osób, które przeglądają fora angielskie.

na becie 3 Pekao dalej działa bez problemu i chyba już tak zostanie. Revolut i N26 tak samo

Po to maja program do raportowania błędów żeby to robić przez program a nie przez forum. Na tym właśnie to polega.

#583 MC_

MC_
  • 6 914 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 07:43

Reasumując, na forum oczywiście można i warto pisać o błędach, ale bety są po to, aby je raportować przez program do tego stworzony a nie jęczeć co chwilę o tym samym.

• MasterM lubi to

#584 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 04 lipca 2019 - 07:47

Nie wiem czy to było ale na b3 mogę streamować audio jednocześnie do dwóch urządzeń

#585 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 08:28

no tak, neta ma wyłapać jak najwiecej bledów od uzytkownikow

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#586 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 04 lipca 2019 - 08:30

Reasumując, na forum oczywiście można i warto pisać o błędach, ale bety są po to, aby je raportować przez program do tego stworzony a nie jęczeć co chwilę o tym samym.

Feedback feedback'iem, parę rzeczy zgłosiłem...ale feedback też mi się już wypdolił :D

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#587 inuictus

inuictus
  • 1 023 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipca 2019 - 08:37

Oczywiście wszystkie błędy należy zgłaszać przez feedback, natomiast uważam że w tym temacie również należy się nimi dzielić/zgłaszać, pozwoli to potencjalnym użytkownikom stwierdzić czy warto instalować :)
  • Sebosz i zboras lubią to

iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV

#588 MC_

MC_
  • 6 914 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 08:48

No i dokładnie to napisałem. Pisać, zgłaszać, a nie płakać, że beta nie działa idealnie.

Ja się już z bet wyleczyłem. Aktualna 12.4 działa u mnie bez najmniejszego problemu, więc spokojnie czekam aż 13 będzie stabilna - czyli pewnie do lutego - marca przyszłego roku.

#589 iKnow

iKnow
  • 949 postów
  • SkądPoznań

Napisano 04 lipca 2019 - 09:01

No i dokładnie to napisałem. Pisać, zgłaszać, a nie płakać, że beta nie działa idealnie.

Ja się już z bet wyleczyłem. Aktualna 12.4 działa u mnie bez najmniejszego problemu, więc spokojnie czekam aż 13 będzie stabilna - czyli pewnie do lutego - marca przyszłego roku.

12.4 to też beta  :D

Ja słysząc te bugi, to sam wgrałbym tę trzynastkę i zaczął zgłaszać feedback, żeby jak najwięcej naprawili. 
A tak w ogóle, to nie ma systemu bez błędów. Dla mnie to iOS 7 był ostatni taki klawy system, gdzie nie miałem z nim nigdy żadnego błędu, a teraz przy takim rozwoju funkcji i aplikacji, to jest trudne. Bugi są i będą, a zgłaszanie bez bety na stronie apple feedback nic nie daje niestety, bo ile razy coś zgłosiłem tam, to do dziś jest tak samo. 

Dobrze, że mamy beta testerów, bo co byśmy bez nich zrobili  :D

Pozdrawiam

#590 MC_

MC_
  • 6 914 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 09:06

No faktycznie. Chodziło mi o 12.3.1, bo taki system mam.

#591 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 09:16

Ty nie masz problem z esim tylko z apka flex. 

#592 Hohe

Hohe
  • 324 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 10:36

Mam pytanie, czy pewnym jest, że zegarek z watchOS beta 6 nie bangla z iOS12?

#593 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 04 lipca 2019 - 10:57

Ale kto płacze? Ja tylko piszę jakie błędy są i wymieniamy się doświadczeniami, może się komuś przecież przydać

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#594 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 04 lipca 2019 - 11:37

Ty nie masz problem z esim tylko z apka flex.

Możliwe usuwałem ją restart telefonu ponowna instalacja i nadal lipa. Poczekam na aktualizacje aplikacji.

iPhone 3G 16GB-> iPhone 3GS 16GB -> iPhone 4 16GB Black -> iPhone 4S 16GB Black -> iPhone 5 16GB Black -> iPhone 6S 16GB Black -> iPhone SE 64GB Black -> iPhone 7 Plus 128GB (PRODUCT) Red -> iPhone 8 Plus 64GB Rose Gold -> iPhone XR 128GB Black -> iPhone 12 mini 128GB Blue -> iPhone 13 128GB Midnight -> iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -> iPhone 15 Pro Max 25GB White Titanium

#595 wojtas2931

wojtas2931
  • 559 postów
Napisano 04 lipca 2019 - 15:51

Zainstalowałem najnowszą betę ale tylko na Air2 - po pewnym czasie „otwieram” iPada a tam brak zegarka i daty w lewym górnym rogu na pulpicie :D Np w przeglądarce jest ale gdy wyjdę do pulpitu to go nie ma, restart z pewnością naprawi ale dziele się ta informacją z wami ;) 

 iPhone 12 Pro Max 128GB  Silver  iPad Air 4 + cellular 64GB Silver + Apple Pencil

#596 Hohe

Hohe
  • 324 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 15:52

Zainstalowałem najnowszą betę ale tylko na Air2 - po pewnym czasie „otwieram” iPada a tam brak zegarka i daty w lewym górnym rogu na pulpicie :D Np w przeglądarce jest ale gdy wyjdę do pulpitu to go nie ma, restart z pewnością naprawi ale dziele się ta informacją z wami ;)

Dziękujemy.

#597 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 04 lipca 2019 - 18:03

Ja wróciłem do 12.4.
Moja praca to głównie telefon i powiem krótko - 13 nie nadaje się do codziennego użytkowania w moim przypadku. Głównie chodzi o aplikacje mail która ma problem z pracą na wiadomościach i ich wyświetlaniem. Niektóre aplikacje pogodowe nie chcą się uruchomić. Sama trzynastka zapowiada się świetnie ale jeszcze trochę czasu trzeba żeby ją usprawnić.
Co do trybu ciemnego to nie wiem jakie są Wasze wrażenia ale moje oko tego nie akceptuje. Podobnie było w poprzednich telefonach więc to nie pretensja do Apple tylko moje subiektywne zdanie. Nie wiem też jak ma się oszczędność energii w trybie ciemnym bo z moich obliczeń wynika, że to tylko margines % baterii tym bardziej, że wiele aplikacji po prostu tego nie wspiera.
W 13 nie zauważyłem żadnych istotnych zmian w aplikacji E-mail oprócz kilku zagmatwanych roszad tego co już jest. W tej kwestii liczyłem na zdecydowanie więcej. A na przykład na to, że przechodzenie z jednej wiadomości do następnej będzie umieszczone na dole ekranu a nie jak do tej pory u samej góry.
Bez względu na rozmiar iPhone jest to opcja dość ekwilibrystyczna do wykonania. To już na Androidzie lepiej to wyglada bo można to zrobić gestem. A co z iOS który jest oparty na gęstych. Mam wrażenie, że Apple traktuje tą aplikację po macoszemu. Sory ale dla mnie telefon ma na siebie zarobić i ułatwiać życie a w tym przypadku tego nie robi. Na szczęście ma dużo innych zalet i dlatego z niego korzystam, i to z wielką przyjemnością.

iPhone 11

#598 Hohe

Hohe
  • 324 postów

Napisano 04 lipca 2019 - 19:50

Ja natomiast miałem problem z internetem wszelakiej maści. Piszę miałem, bo pomogło wyłączenie VPNa. Może komuś się przyda takie info.

#599 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 05 lipca 2019 - 09:08

Ja wróciłem do 12.4.
Moja praca to głównie telefon i powiem krótko - 13 nie nadaje się do codziennego użytkowania w moim przypadku. Głównie chodzi o aplikacje mail która ma problem z pracą na wiadomościach i ich wyświetlaniem. Niektóre aplikacje pogodowe nie chcą się uruchomić. Sama trzynastka zapowiada się świetnie ale jeszcze trochę czasu trzeba żeby ją usprawnić.
Co do trybu ciemnego to nie wiem jakie są Wasze wrażenia ale moje oko tego nie akceptuje. Podobnie było w poprzednich telefonach więc to nie pretensja do Apple tylko moje subiektywne zdanie. Nie wiem też jak ma się oszczędność energii w trybie ciemnym bo z moich obliczeń wynika, że to tylko margines % baterii tym bardziej, że wiele aplikacji po prostu tego nie wspiera.
W 13 nie zauważyłem żadnych istotnych zmian w aplikacji E-mail oprócz kilku zagmatwanych roszad tego co już jest. W tej kwestii liczyłem na zdecydowanie więcej. A na przykład na to, że przechodzenie z jednej wiadomości do następnej będzie umieszczone na dole ekranu a nie jak do tej pory u samej góry.
Bez względu na rozmiar iPhone jest to opcja dość ekwilibrystyczna do wykonania. To już na Androidzie lepiej to wyglada bo można to zrobić gestem. A co z iOS który jest oparty na gęstych. Mam wrażenie, że Apple traktuje tą aplikację po macoszemu. Sory ale dla mnie telefon ma na siebie zarobić i ułatwiać życie a w tym przypadku tego nie robi. Na szczęście ma dużo innych zalet i dlatego z niego korzystam, i to z wielką przyjemnością.

Trochę tego nie rozumiem, po co instalować betę na telefonie na którym się pracuje wiedząc, że system nie będzie działał w 100%. Też używam telefonu do pracy i byłem świadom, tego, że nie będzie działał w 100%, ale dla mnie to nie problem bo zawsze mogę wysłać/odebrać z komputera w biurze. Też miałem problem z aplikacją mail, taką, że wiadomości z folderu szkice pokazywało, że się nie wysłały, nie były w folderze wysłane, ale jak sprawdziłem na komputerze wiadomości został wysłane. Jeśli chodzi o wyświetlanie wiadomości to ja z tym problemu nie miałem przy tworzeniu maila, też zależy jakiego maila tworzysz. Aplikacje nie będą wszystkie działały bo to nie wina systemu tylko developerów którzy muszą je zaktualizować pod nową wersje systemu, a to wiadomo trochę trwa... do września z resztą też daleka droga. Nawet jak iOS13 wyjdzie we wrześniu to na pewno nie wszystkie aplikacje będą jeszcze zaktualizowane pod ten nowy system. I też nie rozumiem, jeśli pracujesz dużo na telefonie to nie lepiej było by mieć iPada (zwykłego który dostanie iOS13 lub tego co będzie obsługiwał Apple Pen), tam system został "prawie" przepisany na nowo aby pracowało się łatwo "jak by na komputerze" obstawiam, że było by o wiele wygodniej, bo można nawet pracować na dwóch aplikacjach jednocześnie. Masz otwartego maila i jakąś inną aplikację w tym samym czasie np przeglądarkę.

#600 Ster

Ster
  • 32 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 05 lipca 2019 - 09:30

Mam pewne uwagi na temat baterii na iPad Air 2. Piszecie, że w wielu wypadkach bateria działa Wam lepiej, opinia głównie o telefonach. Natomiast u mnie na iPadzie bateria leci jak zła. Wcześniej podczas grania bateria leciała około 20%, teraz jest to koło 40%. Mam jeszcze pytanie odnośnie ustawień manualnych w aplikacji Aparat, wiecie na których urządzeniach będzie taka opcja? na Air 2 niestety jest bez zmian.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych