Ja wróciłem do 12.4.
Moja praca to głównie telefon i powiem krótko - 13 nie nadaje się do codziennego użytkowania w moim przypadku. Głównie chodzi o aplikacje mail która ma problem z pracą na wiadomościach i ich wyświetlaniem. Niektóre aplikacje pogodowe nie chcą się uruchomić. Sama trzynastka zapowiada się świetnie ale jeszcze trochę czasu trzeba żeby ją usprawnić.
Co do trybu ciemnego to nie wiem jakie są Wasze wrażenia ale moje oko tego nie akceptuje. Podobnie było w poprzednich telefonach więc to nie pretensja do Apple tylko moje subiektywne zdanie. Nie wiem też jak ma się oszczędność energii w trybie ciemnym bo z moich obliczeń wynika, że to tylko margines % baterii tym bardziej, że wiele aplikacji po prostu tego nie wspiera.
W 13 nie zauważyłem żadnych istotnych zmian w aplikacji E-mail oprócz kilku zagmatwanych roszad tego co już jest. W tej kwestii liczyłem na zdecydowanie więcej. A na przykład na to, że przechodzenie z jednej wiadomości do następnej będzie umieszczone na dole ekranu a nie jak do tej pory u samej góry.
Bez względu na rozmiar iPhone jest to opcja dość ekwilibrystyczna do wykonania. To już na Androidzie lepiej to wyglada bo można to zrobić gestem. A co z iOS który jest oparty na gęstych. Mam wrażenie, że Apple traktuje tą aplikację po macoszemu. Sory ale dla mnie telefon ma na siebie zarobić i ułatwiać życie a w tym przypadku tego nie robi. Na szczęście ma dużo innych zalet i dlatego z niego korzystam, i to z wielką przyjemnością.
Trochę tego nie rozumiem, po co instalować betę na telefonie na którym się pracuje wiedząc, że system nie będzie działał w 100%. Też używam telefonu do pracy i byłem świadom, tego, że nie będzie działał w 100%, ale dla mnie to nie problem bo zawsze mogę wysłać/odebrać z komputera w biurze. Też miałem problem z aplikacją mail, taką, że wiadomości z folderu szkice pokazywało, że się nie wysłały, nie były w folderze wysłane, ale jak sprawdziłem na komputerze wiadomości został wysłane. Jeśli chodzi o wyświetlanie wiadomości to ja z tym problemu nie miałem przy tworzeniu maila, też zależy jakiego maila tworzysz. Aplikacje nie będą wszystkie działały bo to nie wina systemu tylko developerów którzy muszą je zaktualizować pod nową wersje systemu, a to wiadomo trochę trwa... do września z resztą też daleka droga. Nawet jak iOS13 wyjdzie we wrześniu to na pewno nie wszystkie aplikacje będą jeszcze zaktualizowane pod ten nowy system. I też nie rozumiem, jeśli pracujesz dużo na telefonie to nie lepiej było by mieć iPada (zwykłego który dostanie iOS13 lub tego co będzie obsługiwał Apple Pen), tam system został "prawie" przepisany na nowo aby pracowało się łatwo "jak by na komputerze" obstawiam, że było by o wiele wygodniej, bo można nawet pracować na dwóch aplikacjach jednocześnie. Masz otwartego maila i jakąś inną aplikację w tym samym czasie np przeglądarkę.