Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gdzie najlepiej kupić baterię? iPhone 6S

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 .forest

.forest
  • 47 postów
  • SkądTurek, PL

Napisano 25 maja 2019 - 13:28

Jak w temacie, gdzie wg Was najlepiej kupić baterię w iPhone 6S do samodzielnej wymiany?

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 25 maja 2019 - 15:17

Nigdzie nie kupisz oryginalnej, chyba że używkę z demontażu. Tak więc z podrobkami to loteria. Jak trafisz to trochę podziała, ale większość to chłam. Nie spodziewaj się rewelacji, nawet po przyzwoitej podróbce.

iPhone 15 Pro

#3 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 25 maja 2019 - 15:37

Lepiej oddać do AUTORYZOWANEGO salonu. Zawsze to samo... :/

#4 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 25 maja 2019 - 16:00

Oczywiście to najlepsza opcja. Ale jak ktoś się uprze że chce sam to niestety ma taki wybór jak ma, czyli słaby.

iPhone 15 Pro

#5 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 25 maja 2019 - 19:46

U żony to przerabiałem na szczęście udało się w ramach pakietu od apple wymienić za 99 zł na org ale słyszałem ze dobre są baterie green cel

#6 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 25 maja 2019 - 20:40

Jak w temacie, gdzie wg Was najlepiej kupić baterię w iPhone 6S do samodzielnej wymiany?

Najlepiej to ... nie kupować baterii do samodzielnej wymiany bo nie kupisz w ten sposób nowej, oryginalnej od Apple (a takie mają najkorzystniejszy stosunek ceny do jakości). Ale jak już musisz wymieniać samodzielnie (bo np. masz telefon po zalaniu i ASA odmawia Ci wymiany) to kup dobry, markowy zamiennik (pod żadnym pozorem i za żadną cenę nie kupuj baterii wyglądających jak oryginalne Apple (choćby ich sprzedawca pisał coś o 100 czy nawet 1000 procentowej "oryginalności"). 

Za markowy zamiennik zapłacisz prawdopodobnie połowę tego co za oryginał w ASA, będziesz wymieniał ją w 3-4 razy częściej, ale jakby bateria była powodem jakichś problemów - to masz producenta, który odpowiada za jakość tego produktu i konsekwencje jego używania. Kupując do samodzielnego montażu coś co sprzedawane jest przez nieuczciwych sprzedawców jako oryginał (czyli podróbkę) będziesz miał dużo szczęścia jak po paru miesiącach będziesz miał do wymiany tylko baterię. 

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#7 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 28 maja 2019 - 18:40

A ja z kolei polecam kupić baterię Beseusa. Świetna żywotność, prawdziwa pojemność (2200mAh), a do tego bateria jest normalnie wykrywana przez system. Teraz bez problemu mogę zrobić dwa dni na tej baterii - mój telefon to iPhone 6S.

#8 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 28 maja 2019 - 19:01

prawdziwa pojemność (2200mAh)

W jaki sposób mierzyłeś te miliamperogodziny?

#9 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 28 maja 2019 - 20:32

W jaki sposób mierzyłeś te miliamperogodziny?

coconutBattery 3. Polecam ten program, mierzy również baterię w MacBooku.

#10 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 29 maja 2019 - 00:21

Typ się pyta gdzie kupić baterię, a wy mu odpowiadacie, że oryginalniej nie kupi i w ogóle lepiej nie kupować, bo po co, oddaj do serwisu. Wy w ogóle czytacie posty autorów tematu, czy pobieżnie sprawdzacie dwa zdania i mu odpisujecie?

Co do baterii to sam jestem ciekawy gdzie byłaby najlepsza opcja kupienia. Ten Baseus na Ali ma dosyć dobre oceny.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 29 maja 2019 - 00:24

Pro 2012, 14 Pro

#11 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 29 maja 2019 - 08:35

Typ się pyta gdzie kupić baterię, a wy mu odpowiadacie, że oryginalniej nie kupi i w ogóle lepiej nie kupować, bo po co, oddaj do serwisu. Wy w ogóle czytacie posty autorów tematu, czy pobieżnie sprawdzacie dwa zdania i mu odpisujecie?

Czytamy, czytamy. Na pewne pytania nie da się odpowiedzieć inaczej. Jeśli zadałbyś pytanie "czym najlepiej bić żonę?", to jedyną odpowiedzią, którą można udzielić jest, żeby tego nie robić w ogóle. Na podstawie tej samej logiki odradzamy kupowanie baterii poza oficjalnym obiegiem. Bo w najlepszym wypadku będzie działać słabiej niż oryginał. W gorszym, może spowodować kosztowne uszkodzenia.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 29 maja 2019 - 08:37

• 5b46927ee6 i MC_ lubią to

#12 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 29 maja 2019 - 08:52

Co do baterii to sam jestem ciekawy gdzie byłaby najlepsza opcja kupienia. Ten Baseus na Ali ma dosyć dobre oceny.

Bo my zdajemy sobie sprawę z konsekwencji kupna lipnej baterii. Wiemy, że nie zwrócenie uwagi na ten fakt, spowoduje powstanie kolejnych tematów „ bateria leci w oczach” „ iphone nie widzi baterii” i tym podobne. Jeśli przy wyborze czegokolwiek kierujesz się ceną to zapraszam na forum samsununga.
  • 5b46927ee6 lubi to

#13 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 918 postów
  • SkądŻory

Napisano 29 maja 2019 - 10:25

Jeśli przy wyborze czegokolwiek kierujesz się ceną to zapraszam na forum samsununga.

Ciekawa teoria 

• as007 lubi to

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#14 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 29 maja 2019 - 12:08

Zetknąłem się z tym problemem dosłownie wczoraj. W 7 żony się skończyła, napis serwis się pojawił i pojechałem do nieautoryzowanego serwisu, zaproponowano mi zamiennik, bo oryginał jak twierdzili mają wyłącznie autoryzowane serwisy. Zapłaciłem 110pln i po kilku dniach żona mi melduje, że po pierwsze, napisane dalej jest ciagle serwis, nie pokazuje jej stanu ani żadnego statusu użycia. Mało tego, leci w oczach, w godzinę po naładowaniu traci 80% leżąc. Wróciłem do nich, oddali mi pieniądze, twierdząc, że mogą wymienić na inny egzemplarza ale to loteria i jak się trafi, taki będzie. Pojechałem 1km dalej do Cortland, wymienili mimo 20 min. na oryginalną, pokazuje wszystkie funkcje, zniknął napis serwis i działa bez zarzutu. Kwota 229pln z fakturą, więc odejmując sobie podatki i wiele nie dokładając, mam pewność i spokój, do tego gwarancje.

Nigdy nie zrobię już tej głupoty, dwa razy jazda, dwa razy wymiana, czas zmarnowany i wkurzenie, szkoda życia. Tylko autoryzowany serwis i oryginał daje pewność, cała reszta, to śmieci i loteria.
 Only Apple 

#15 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 30 maja 2019 - 21:15

Ja kupiłem w cortlans nowa baterie i wymienili - po 7 miesiącach bateria kibel 70 procent !! Oczywiście gwarancja na wymianę tylko 3 miesiące . Teraz śpiewają 229 . Dziękuje za ta jakość apple

#16 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 30 maja 2019 - 22:02

Ja kupiłem w cortlans nowa baterie i wymienili - po 7 miesiącach bateria kibel 70 procent !! Oczywiście gwarancja na wymianę tylko 3 miesiące . Teraz śpiewają 229 . Dziękuje za ta jakość apple

Rękojmia i tyle masz rok lub dwa.

#17 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 30 maja 2019 - 22:23

Ja kupiłem w cortlans nowa baterie i wymienili - po 7 miesiącach bateria kibel 70 procent !! ...

A ile masz cykli ?

Jak telefon masz sprawny (ekran oryginalny i tristar OK) to tak szybki spadek pojemności wskazywałby na baterię uszkodzoną, a nie zużytą i wówczas wszelkie podstawy do skutecznej reklamacji są.

Jak telefon ma historię (np. zmieniony ekran poza ASA) i ładujesz 2x dziennie - to bateria może być po prostu zużyta.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#18 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 31 maja 2019 - 20:33

Jeśli lubicie przepłacać i wymieniacie baterię w 6S w oficjalnych serwisach to ok, ale ja osobiście uważam  że to jest nierozważne. Za kilkanaście USD macie baterię od Beseusa, która jest lepsza od oryginalnej Apple (bo jest większa i to widać po tym, że nie muszę ładować codziennie 6Sa). Naprawdę polecam tę baterię. Mam nadzieję, że za niedługo wypuszczą też baterię do XSa. 

#19 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 31 maja 2019 - 21:38

https://www.youtube....h?v=Ns5OfzwD9oY

"UPDATE: July 9, 2018 Battery is working well. mAh went down from 2200 to 2000 on the first week. now it's at a stable 2000 mAH it has not gone down from there any further."

tak i po tygodniu schodzi z 2200 na 2000 wow i więcej nie ładuje niż 2000 kosmiczna technologia

Fallout ...war, war never changes...

#20 as007

as007
  • 121 postów

Napisano 31 maja 2019 - 22:02

https://www.youtube....h?v=Ns5OfzwD9oY

"UPDATE: July 9, 2018 Battery is working well. mAh went down from 2200 to 2000 on the first week. now it's at a stable 2000 mAH it has not gone down from there any further."

tak i po tygodniu schodzi z 2200 na 2000 wow i więcej nie ładuje niż 2000 kosmiczna technologia

Widocznie jakiś błąd produkcyjny... tak jak w przypadku oryginalnej baterii od Apple, którą miał przyjemność zakupić @relakzstyle. U mnie po 3 miesiącach mam stabilne 2100mAh.

#21 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 31 maja 2019 - 22:06

Poczytaj jeszcze komentarze zamówiona bateria 2000 przychodzi 1750 itd. gdyby kopać dalej i w innych miejscach to ten beseus nie jest takim pewniakiem ryzyko jak z każdym innym chińczykiem

Fallout ...war, war never changes...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych