Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy da się automatycznie zablokować telefon po rozmowie tel?

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 zapiter

zapiter
  • 3 posts

Posted 15 May 2019 - 18:51

Mam ten problem, że notorycznie dzwonię gdzieś, a następnie bez zablokowania telefonu chowam go do kieszeni. Kieszeń dzwoni wtedy do przypadkowych ludzi :)

Czy ktoś zna jakiś sposób (ustawienie lub jakąś apkę), który powodowałby zawsze automatyczną blokadę telefonu po zakończeniu jakiejkolwiek wychodzącej lub przychodzącej rozmowy telefonicznej?

#2 Regiss

Regiss
  • 2978 posts
  • SkądRadom

Posted 15 May 2019 - 19:23

Jak masz rozmowę przychodzącą to po zakończeniu sam się blokuje. Po wychodzącej musisz sam zablokować.

iPhone 15 Pro

#3 dobrakawa

dobrakawa
  • 841 posts

Posted 15 May 2019 - 19:25

Nie da się chyba tego bardziej uprościć: przy kończeniu rozmowy klikasz dwa razy boczny przycisk do blokowania. Za pierwszym kończy rozmowę, za drugim blokuje telefon. Można to zrobić bardzo szybko i nie jest do tego potrzebna aplikacja.

Edited by dobrakawa, 15 May 2019 - 20:41.

• dj.cicho likes this

Pro 2012, 14 Pro

#4 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 posts

Posted 16 May 2019 - 07:11

Podczas rozmowy zablokuj telefon i po kłopocie ;)

#5 zapiter

zapiter
  • 3 posts

Posted 17 May 2019 - 10:26

Dzięki za odpowiedzi.

Oczywiście wiem o tym wszystkim, ale jednak nie potrafię tego nawyku wyrobić na tyle, żeby zawsze blokować.

Szukam więc możliwości (jak to zwykle bywa), żeby sprzęt myślał za mnie. Ty razem się chyba nie uda...

A wystarczyłaby taka mała opcja w ustawieniach aplikacji Telefon: 'Zablokuj urządzenie po każdej zakończonej rozmowie.'

Pozdrawiam.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users