Witam. Tydzień temu zmieniłem operatora na play. Dostałem kartę z nr tymczasowym, wsadziłem do iphona i dzień później nastąpiło przeniesienie „starego numeru”. Telefon jednak podczas wysyłania wiadomości nadawał w dalszym ciągu nr tymczasowy zamiast ten przeniesiony. Po kilku interwencjach play stwierdziło, że wina leży po stronie telefonu. No i chyba faktycznie tak jest. Obecnie gdy wchodzę w ustawienia i aplikację telefon, jako „mój numer” wyświetla się ten tymczasowy. Zmieniam go na ten, który miał zostać przeniesiony czyli ten poprawny, to nie mogę się zalogować do imessege i face time. Po paru minutach w zakładce „telefon” sam zmienia się ponownie na ten nr przeniesiony. No i tak w kółko. Łącze się wtedy z imassage itp ale nadawany jest nr tymczasowy, który na używanej karcie sim jest już nieaktywny od paru dni. Reszta połączeń czy zwykłych smsow działa prawidłowo. Pytanie skąd Iphone cały czas zaciąga ten nr tymczasowy, skoro jest on już nieaktywny a przeniesiony działa? Twardy reset nie pomógł, zerowanie ustawień tez nie. Pomocy

Iphone 7 brak możliwości zmiany numeru telefonu
Started by
wigoor
, 14 May 2019 16:44
2 replies to this topic
Posted 14 May 2019 - 16:44
Posted 14 May 2019 - 20:25
Według mnie jest to problem operatora, czy przełożyłeś kartę do innego telefonu i sprawdziłeś czy numer faktycznie się zmienił? Czasami bywa tak, że numer jest przeniesiony ale karta SIM nadal czyta numer jako tymczasowy przez co może działać numer „przeniesiony” i tymczasowy kolidując ze sobą. Pracowałem w plusie i czasami mieliśmy takie kwiatki, pomagała wymiana karty, a czasami nałożenie tymczasowej blokady kradzieżowej przez operatora aby karta wylosowała się z sieci i zalogowała ponownie.
iPhone 12 mini iPhone 5s iPad 8 th HomePod mini
Posted 14 May 2019 - 21:15
Wyjmij kartę sim, wyłącz telefon....włącz bez karty i wsuń kartę sim....
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users