Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem nowego IPhone XS 64GB. Przesiadłem się z 7. Od samego początku zdziwiło mnie, że podczas rozmowy telefonicznej jakość słyszanej osoby przeze mnie jest dość słabej jakości. Dźwięk nie wydaje się zbyt czysty, jest wręcz irytujący przy rożnej tonacji rozmówcy, słychać jakby takie charczenie, wibracje, coś w stylu jakby na jakiś starych głośnikach puścić muzykę głośno. Problem występuje zarówno w trybie normalnym jak i głośnomówiącym. Również próbowałem na różnych ustawieniach głośności. Rozmowy próbowałem z różnych lokalizacji z zasięgiem bardzo dobrym. Również próbowałem na wifi calling. Ten sam głośnik chyba również odpowiada za dźwięk odtwarzany na telefonie i podczas odtwarzania dźwięku problem nie występuje. Spotkał się ktoś z takim problemem? Jakieś porady co mógłbym jeszcze sprawdzić/zrobić? Dodatkowe informacje: sieć Play, IPhone XS przywrócony z backupu icloud, telefon ma kilka dni, telefon posiadam od nowości zaledwie kilka dni, system IOS12.3 b5 (tą samą wersje mam na IPhone 7).

IPhone XS - słaba jakość rozmów
Started by
Zelony
, 09 May 2019 21:58
2 replies to this topic
Posted 09 May 2019 - 21:58
Posted 09 May 2019 - 22:13
Play to nie ma co się dziwić. Ja akurat mam Orange, ale jak zadzwonię do kogoś co ma Play to jest dramat. Przerywa, dźwięki jak na początku XXI wieku.
Edited by krzysztofsds, 09 May 2019 - 22:13.
Posted 10 May 2019 - 00:07
Każdy X czy to Xs podczas rozmowy ma brzęczenie, czy jak to ująłeś charczenie wibracje podczas głosu. Przerobiłem już kilka modeli i każdy to miał z serii „X i Xs”. Może kiedyś to poprawia
przycisz trochę głośnik podczas rozmowy i staraj nie zwracać na to uwagi.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users