Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słaba responsywność ekranu dotykowego iPhone XS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 30 kwietnia 2019 - 13:41

Cześć,

ponieważ to już mój trzeci iPhone w ciągu miesiąca (X, XS, XS) z którym mam ten problem zastanawiam się, czy to Apple jest tak wadliwe, czy ja mam jakieś dziwne palce :D

Poprzednie dwa iPhone'y odesłałem do sprzedawców (X, XS) a obecnego XS mam od tygodnia i widzę, że jednak problem, który był na dwóch poprzednich jest również.

Nie chce mi się wierzyć, że kupiłem trzy urządzenia i każde wadliwe, ale problem jest i nie wiem z czego wynika.

Chodzi mi o responsywność ekranu, który czasem nie reaguje na dotyk.

Kiedy się to dzieje:

1. Mam trzy pulpity - jeden po lewej z widgetami itp i dwa kolejne z aplikacjami. Przesuwam palcem w lewo z jednego pulpitu z aplikacjami na drugi i jest ok, po chwili ruch palcem w prawo pulpit stoi w miejscu. Dopiero kolejne przesunięcie powoduje powrót do pierwszego pulpitu. Raz, może dwa zdarzyło się, że przesunąłem palcem w jednym kierunku a pulpit przesunął się w odwrotnym.

2. Będąc w aplikacji Wiadomości czy Whatssapp, jest ten pasek gdzie wpisuje się wiadomość. Często jest tak że klikam w niego i nic się nie dzieje (nie otwiera się klawiatura żeby wpisać wiadomość).

3. U góry po lewej stronie jest strzałka powrotu - np w ustawieniach i tu też czasami naciskam i nic się nie dzieje.

Czy to jest symptomy wadliwego panelu dotykowego? Jeśli tak to zastanawiam się, czy dobrym pomysłem jest odsyłanie i kupienie czwartej sztuki bo patrząc na to co do tej pory miałem, w każdej sztuce jest to samo. Może lepiej naprawić, chociaż jakoś serwisów wolę unikać, bo sprzęt może wrócić w gorszym stanie niż pojechał. Zastanawiam czym innym może być to spowodowane (nie wiem jakaś aplikacja firmy trzeciej?) Wszystko w tym smartfonie działa perfekcyjnie, ale ta nieresposywność od czasu do czasu zaczyna irytować.

#2 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 02 maja 2019 - 09:39

Kolejny przykład....jak wchodzę gdzieś w menu i wyjdę, po czym od razu chcę przesunąć to dotyk nie reaguje. Trzeba chwilę odczekać, co widać na końcu filmu. To jest normalne?

https://youtu.be/oX04o_5rpW4

#3 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 02 maja 2019 - 13:26

Właśnie sprawdziłem i też u siebie mam takie lagi.

#4 Regiss

Regiss
  • 3 001 postów
  • SkądRadom

Napisano 02 maja 2019 - 14:33

Na X też się zdarza, najbardziej w aplikacji ing, przy strzałce wstecz. Zwalony ios i same aplikacje. Daj sobie spokój z wymianami.

iPhone 15 Pro

#5 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 02 maja 2019 - 17:56

Dzięki za odzew, nie mam już siły wymieniać bo to męczące. Skoro tak jest to trudno. Za dużo innych fajnych rzeczy ma ten telefon żeby skreślać, jakoś z tym przeżyje tym bardziej ze przed chwila wziąłem córki SE i to samo.

#6 ogryzek75

ogryzek75
  • 65 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 maja 2019 - 21:29

3. U góry po lewej stronie jest strzałka powrotu - np w ustawieniach i tu też czasami naciskam i nic się nie dzieje.

No, na moim XSie też jest "problem" z tym miejscem. Muszę niekiedy kilka razy "pacnąć" ekran, aby była reakcja.

Ale, da się żyć. 

Aha, mam szkło JCPAL, więc też może mieć wpływ (szczególnie w narożnikach) na takie działanie.

Użytkownik ogryzek75 edytował ten post 02 maja 2019 - 21:31

14PRO & 14 & Xs & SE & 6s 

Air4 & Air3

#7 ec1940c406

ec1940c406
  • 893 postów
Napisano 02 maja 2019 - 22:37

Ja szkła nie mam, nie używam bo nie lubię, tylko etui.

#8 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 03 maja 2019 - 14:18

A macie problem ze zmianą utworu w odtwarzaczu?
W tym miejscu:

#9 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 03 maja 2019 - 15:12

Nie zero problemów. Xs max.

iPhone 11 Pro Max | Macbook Air 13

#10 ogryzek75

ogryzek75
  • 65 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 maja 2019 - 17:58

A macie problem ze zmianą utworu w odtwarzaczu?

XS - bez najmniejszych problemów.

14PRO & 14 & Xs & SE & 6s 

Air4 & Air3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych