Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodzony TouchID - czy jest możliwość wyłączenia komunikatu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafdyd

rafdyd
  • 116 postów
Napisano 13 marca 2019 - 21:48

Witam.

Mam uszkodzony Touch ID  w iphone6. Wstawiłem zwykły przycisk, tak, żeby można było używać telefon wklepując sam kod. Niestety wkurza mnie co chwilę pojawiający się komunikat "nie można ukończyć konfiguracji touch id. wróć i spróbuj ponownie". Czy jest możliwość wyłączenie go, tak żeby nie pojawiał się przy włączeniu telefonu, ani w trakcie działania systemu?

Czy można w jakimś serwisie apple wymienić ten przycisk, tak żeby można było korzystać z odblokowywania za pomocą odcisku palca? A jeżeli tak to jaka cena za wymianę? Wiem, że jest parowany z płytą i z innego iphone nie zadziała, dlatego pytam o wymianę w serwisie autoryzowanym.

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 13 marca 2019 - 22:02

Czy można w jakimś serwisie apple wymienić ten przycisk, tak żeby można było korzystać z odblokowywania za pomocą odcisku palca? 

W każdym autoryzowanym.

.. jaka cena za wymianę? Wiem, że jest parowany z płytą i z innego iphone nie zadziała, dlatego pytam o wymianę w serwisie autoryzowanym.

W Polsce: 600-700 zł.  w zależności od serwisu.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 sendawid

sendawid
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2019 - 09:15

Witam, tylko w autoryzowanym serwisie, można wymienić Touch ID. Niestety niema możliwości wyłączenia komunikatu.

Użytkownik sendawid edytował ten post 14 marca 2019 - 09:15

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych