Witam
Jak w temacie czy jak kupie w uk Apple Watch z esim to bedzie on dzialal w orange - chodzi o dane komorkowe w orange PL
kotos ma kotos uzywa ?
Dzieki
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 08 March 2019 - 14:18
Witam
Jak w temacie czy jak kupie w uk Apple Watch z esim to bedzie on dzialal w orange - chodzi o dane komorkowe w orange PL
kotos ma kotos uzywa ?
Dzieki
Posted 08 March 2019 - 17:02
Posted 19 April 2019 - 08:06
podpinam się do pytania "odświeżając" go. W lipcu będę w USA czy jak kupię Apple Watch 4 GPS + eSim to mając telefon/abonament w Orange będzie działać i co z EKG?
Posted 19 April 2019 - 09:12
Z USA nie działa lte.podpinam się do pytania "odświeżając" go. W lipcu będę w USA czy jak kupię Apple Watch 4 GPS + eSim to mając telefon/abonament w Orange będzie działać i co z EKG?
Posted 19 April 2019 - 11:20
Z USA nie działa lte.
jak nie działa lte ? (szybkość internetu) o co ci chodzi ? pytam o eSim i o EKG
Posted 19 April 2019 - 11:51
No to przecież juz ci odpowiedział że nie działa. Zegarek wykorzystuje wyłącznie dane a nie sieć dlatego też mówimy o LTE a to nie działa ze względu na inne pasma.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 19 April 2019 - 11:54
może dla ciebie to jasne ale dla mnie skoro pytam to nie jest jasne. Czyli nie działa eSIM bo do transmisji wykorzystuje LTE, które działa na innych pasmach i nie działa - tak ? a co z EKG, czy będzie działać po zalogowaniu się do naszych - polskich BTS'ów?
Posted 19 April 2019 - 12:05
W Polsce w ogóle nie aktywujesz ekg. Przynajmniej na razie. Musisz go aktywować w USA. Po powrocie wszystko powinno dalej działać.
Posted 19 April 2019 - 16:37
Inne częstotliwości LTE, EKG jak aktywujesz to będzie działać
Posted 20 April 2019 - 18:51
W Polsce w ogóle nie aktywujesz ekg.
Bzdura.
Mam AW4 (bez LTE) z USA. Był aktywowany w Polsce, kilka miesięcy temu, zanim EKG zostało udostępnione w europejskich krajach.
Funkcja działa u mnie od pierwszego uruchomienia.
Posted 21 April 2019 - 07:32
W Polsce w ogóle nie aktywujesz ekg. Przynajmniej na razie. Musisz go aktywować w USA. Po powrocie wszystko powinno dalej działać.
Wystarczy wyjechać pod granicę np Niemiec i na chwilę telefonem połączyć się z nimiecką siecią. Wtedy aktywujesz ekg i po powrocie do Polski będzie już działać.
McBook Pro 15" Touch Bar / iPhone 11 Pro / iPad 11 Pro LTE / Apple Watch 5 SS
Posted 21 April 2019 - 12:25
Czy to znaczy ze kiedyś dało się aktywować ekg w Polsce? Tak czy inaczej dzisiaj konkretnie w Polsce się nie da aktywować i tyle.Bzdura.
Mam AW4 (bez LTE) z USA. Był aktywowany w Polsce, kilka miesięcy temu, zanim EKG zostało udostępnione w europejskich krajach.
Funkcja działa u mnie od pierwszego uruchomienia.
No ale konkretnie w Polsce aktywować się nie da. Poza tym na reddicie było trochę wątków o tym ze aw z innych dystrybucji maja problem z aktywacja w innych krańcach światWystarczy wyjechać pod granicę np Niemiec i na chwilę telefonem połączyć się z nimiecką siecią. Wtedy aktywujesz ekg i po powrocie do Polski będzie już działać.
Posted 21 April 2019 - 12:43
Czy to znaczy ze kiedyś dało się aktywować ekg w Polsce?
Posted 21 April 2019 - 12:44
Ok rozumiem że aktywowanie za granicą pozwoli na działanie EKG w Polsce po powrocie, ale to nie dotyczy LTE - czy dobrze rozumiem. Jeżeli tak to nie ma sensu kupować w USA wersję GPS + Cellular tylko wersję GPS.
Posted 21 April 2019 - 13:04
Tak, dla zegarków kierowanych na rynek USA. I wciąż jest to możliwe.
Jakim niby cudem? Dlaczego zatem zegarek z USA można u nas aktywować a zegarek z naszej dystrybucji trzeba wywieźć np. do Niemiec żeby umożliwić aktywację? Może to kwestia modelu US.
Edited by kristof461, 21 April 2019 - 13:05.
Posted 21 April 2019 - 13:15
Tego nie wiem. Na iMagazine czytałem że to kwestia numeru seryjnego.
Posted 21 April 2019 - 14:15
Ok rozumiem że aktywowanie za granicą pozwoli na działanie EKG w Polsce po powrocie, ale to nie dotyczy LTE - czy dobrze rozumiem. Jeżeli tak to nie ma sensu kupować w USA wersję GPS + Cellular tylko wersję GPS.
To jeszcze dopowiedzmy o LTE chociaż o tym już było nie raz. Zegarek z USA nie wspiera naszych częstotliwości więc LTE nie będzie działać. Dla wyjaśnienia czemu iphone z usa działa. Wspiera on więcej częstotliwości niż AW i dlatego przywieziony do Polski działa.
Posted 22 April 2019 - 13:05
Dziękuję za wyjaśnienia, na was zawsze można liczyć. Kupię więc wersję GPS i zaoszczędzę 100$.
Edited by Pabloss, 22 April 2019 - 13:12.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users