Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zestaw głośnomówiący bluetooth

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 MiL

MiL
  • 1487 posts
Posted 06 March 2019 - 17:05

Cześć, mam taki mini problem. Telefon łączy mi się z samochodem przez bluetooth i dzięki temu mam zestaw głośnomówiący, ale jak się połączy to już nic innego z telefonu nie słychać. Rozmowy owszem ale innych dźwięków, powiadomień itp w ogóle nie słychać. Czyli telefon sobie leży z boku a ja nigdy nie wiem czy dostałem smsa, maila itp.

Czy da się to jakoś obejść? 

#2 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 06 March 2019 - 17:14

A może masz tylko rozmowy po bluetooth bo masz okrojoną funkcjonalność - możesz puszczać muzykę po bluetooth?

Edited by DanielF, 06 March 2019 - 17:16.

Fallout ...war, war never changes...

#3 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1888 posts

Posted 06 March 2019 - 17:54

Rozmowa i przekazywanie dźwięku w ogóle (muzyka, powiadomienia) to odrębne profile BT. Urządzenie może albo ich nie wspierać albo wymagać odrębnego parowania lub ustawień. W moim aucie BT obsługuje rozmowy z dwóch telefonów (oczywiście jednocześnie jedna rozmowa, ale oba mogą dzwonić) zaś audio tylko z jednego (trzeba wybrać w menu). Co to za auto? Szperałeś w menu BT?

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5066 posts
Posted 06 March 2019 - 18:11

Koledze chyba chodzi o to, ze dźwięki powiadomień nie są odtwarzane także z głośnika w telefonie. Może jest skatowany zarówno profil głosowy i multimedia, ale w samochodzie BT nie jest wybrany jako aktualne źródło dźwięków.

#5 MiL

MiL
  • 1487 posts
Posted 07 March 2019 - 16:20

Muzykę po bluetooth mogę puszczać, mogę rozmawiać, ale żaden inny dźwięk się nie wydobywa, nawet stukania klawiatury nie ma. W telefonie w menu wyboru urządzenia odtwarzania (tam gdzie AirPlay itd, w szufladce wysuwanej z dołu) jest iPhone i samochód. Być może to wina samochodu bo tak on to obsługuje, to Hyundai Elantra.

#6 iSEe

iSEe
  • 249 posts
Posted 08 March 2019 - 11:13

Brak powiadomień to sprawka auta. Akurat u mnie z iOS powiadomienia działają ok (mapy, sms itd) ale z innym sprzętem z Andkiem auto ma problem - tylko rozmowy. Nic nie pomaga.

Może jest jakaś aktualizacja dla softu auta.

iPhone SE (2016) + iPad Air M1 + Watch SE

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users