Może temat niezbyt precyzyjny ale szukam (testowałem ok 10) programu na Win do konwersji z AVI h264 do formatu zjadliwego dla iPhone, chodzi o to żeby konwesji poddac tylko AUDIO (teraz w mp3 a iTunes tego nie łapie) a strumień video skopiować bez zmian.
Teoretycznie taką opcję ma Xvid4PSP ale on się wywala jeśłi mu zapodam film w fomacie AVI h264, teoretycznie też Xilisoft ma informacje że: set 'copy' to copy stream, ale nie da się tego ustawić, albo ja nie wiem jak

Konwerter AVI->MP4 - tylko konwersja audio
Started by
dany28
, 22 Feb 2008 23:50
3 replies to this topic
Posted 22 February 2008 - 23:50
Posted 23 February 2008 - 13:06
jezeli ludzisz sie ze iphone odtworzy ci ten strumien video to sie srogo zawiedziesz. iphone nie obsluguje calego h264 a tylko bardzo maly wycinek mozliwosci tego kodeka.
nawiasem mowiac to wspolczuje posiadania tak okaleczonego pliku. kontener avi nie nadaje sie do przechowywania h264 i takie pliki nie beda akceptowane przez wiekszosc programow.
ale skoro chcesz zrobic tylko rekomopresje dzwieku to masz:
virtyaldub/virtualdubmod > demuksujesz strumien audio > sciagasz neroaacenc > sciagasz gui > wrzucasz do gui swoj plik audio > ustawiasz odpowiednio kompresje > kompresujesz > sciagasz Yamb > wrzucasz w yamb plik avi i plik z dzwiekiem aac > odznaczasz dwiek w pliku avi > po lewej na dole jest szara strzalka z dodatkowymi ustawieniami > ustawiasz w nich compliance:iphone > podajesz nazwe pliku docelowego > next > koniec
wbrew pozorom to jest bardzo proste.
nawiasem mowiac to wspolczuje posiadania tak okaleczonego pliku. kontener avi nie nadaje sie do przechowywania h264 i takie pliki nie beda akceptowane przez wiekszosc programow.
ale skoro chcesz zrobic tylko rekomopresje dzwieku to masz:
virtyaldub/virtualdubmod > demuksujesz strumien audio > sciagasz neroaacenc > sciagasz gui > wrzucasz do gui swoj plik audio > ustawiasz odpowiednio kompresje > kompresujesz > sciagasz Yamb > wrzucasz w yamb plik avi i plik z dzwiekiem aac > odznaczasz dwiek w pliku avi > po lewej na dole jest szara strzalka z dodatkowymi ustawieniami > ustawiasz w nich compliance:iphone > podajesz nazwe pliku docelowego > next > koniec
wbrew pozorom to jest bardzo proste.

Posted 24 February 2008 - 18:53
jezeli ludzisz sie ze iphone odtworzy ci ten strumien video to sie srogo zawiedziesz. iphone nie obsluguje calego h264 a tylko bardzo maly wycinek mozliwosci tego kodeka.
Nie mam cisnienia, tak tylko z ciekawości, znalazłem w sieci tak zakodowany serial, pomyślałem że to spora oszczędnośc czasu, bo trzeba przekodowac tylko dźwięk, ale skoro jest prawdopdobnie tak jak mówisz że iPhone i tak tego nie odtworzy to sobie daruję zabawę. Dzięki na odpowiedź.
Posted 24 February 2008 - 20:17
mozesz sobie podejrzec co jest w twoim pliku za pomoca avinaptic czy czegos takiego. tak najbardziej ogolnie ti iphone obsluguje h264 baseline level 3.0 bez klatek b. tak wiec jezeli ktos nie kompresowal filmu specjalnie dla iphone/ipod to watpie zeby uzyl tak egzotycznych ustawien. ale sprawdzic na wszelki wypadek mozesz.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users