Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Windows 10 wiesza się na baterii


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 marekbo

marekbo
  • 34 postów

Napisano 26 lutego 2019 - 18:39

Witam,

 

Windows 10, wiesza mi się na baterii, na zasilaniu jest ok, ale wystarczy że odłączę ładowarkę i zwis po chwili (myszka tylko działa). Rzadko używam Windowsa, ale muszę coś zrobić w programie, który działa tylko pod windowsem. Jakiś czas temu wymieniłem dysk SSD na 512 Samsunga Evo + adapter, ale na MacOS nie mam żadnych problemów.



#2 tuteraz

tuteraz
  • 28 postów
  • SkądEindhoven, Netherlands

Napisano 08 czerwca 2019 - 15:28

Spróbuj zresetować kontroler SMC, który odpowiedzialny jest za zarządzanie baterią. Laptopy Apple od zawsze miewają mniejsze lub większe problemy z korzystaniem z Windowsa obok MacOS i przy ich ciągłym przełączaniu.

 

LINK jak to zrobić:

https://support.appl.../pl-pl/HT201295


| M. Kaczmarek | Apple Macbook Air early 2015 | i5 | 4GB ram | 128GB SSD | Intel HD6000 | iPhone 5s 16GB |


#3 DanielF

DanielF
  • 5 194 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 08 czerwca 2019 - 15:35

Moze zmień plan zasilania w Windows bo na tej przejściówce pewnie nie działa usypianie
Fallout ...war, war never changes...

#4 tuteraz

tuteraz
  • 28 postów
  • SkądEindhoven, Netherlands

Napisano 09 czerwca 2019 - 02:43

Moze zmień plan zasilania w Windows bo na tej przejściówce pewnie nie działa usypianie

 

Jeśli system jest prawidłowo zainstalowany, to nie powinno się nic dziać - sam sprawdzałem na kilku MacBook, na Windows 7,8 oraz 10. Wszystkie plany zasilania zawsze dobrze działały, jeśli bootcamp dobrze zainstalował sterowniki. Czasem zdarza się, że bootcamp źle coś zainstaluje i faktycznie, trzeba wtedy jeszcze raz instalować stery albo jeszcze raz instalować Windows.


| M. Kaczmarek | Apple Macbook Air early 2015 | i5 | 4GB ram | 128GB SSD | Intel HD6000 | iPhone 5s 16GB |


#5 DanielF

DanielF
  • 5 194 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 09 czerwca 2019 - 06:17

Ale przejściówka nie jest oryginalna i może powodować problemy przy obniżaniu poboru energii przy przejściu na baterie
Fallout ...war, war never changes...

#6 Harker658

Harker658
  • 1 postów

Napisano 25 lipca 2019 - 11:39

Ponieważ problem występuje tylko podczas pracy na baterii, brzmi to tak, jakby było to spowodowane ustawieniem oszczędzania energii, np. urządzenie niepoprawnie wchodzące / wychodzące ze stanu obniżonej mocy. Jednym ze sposobów rozwiązania tego problemu jest sprawdzenie opcji ustawień zasilania. Przejdź do opcji zasilania w panelu sterowania i wybierz „Zmień ustawienia planu” dla aktywnego planu zasilania, na którym się znajdujesz. Następnie wybierz opcję „Zmień zaawansowane ustawienia zasilania”. Powinieneś zobaczyć dużą listę przedmiotów, które są na baterii i podłączone do ustawień - upewnij się, że wszystkie baterie są podłączone do wszystkich i zapisz plan. Jeśli podczas pracy na akumulatorze nie widać żadnych blokad, powoli włączaj opcje, aż blokada zostanie ponownie wyświetlona, ​​co pozwoli dokładnie określić, jakie urządzenie lub ustawienie może powodować problemy.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych