A konkretnie o jakiej wadze mówimy? Zważyliście te telefony? Mówiąc żartem może w Twoim zdjęcia tyle ważą... :-)
Konkretnie to "żartem" do wagi kuchennej obydwu telefonów nie wkładałam, żeby co do grama zważyć
Aczkolwiek chyba tak powinnam zrobić bo widzę, że inaczej nie udowodnię.
I nie należę do osób, które telefon zawalają selfie czy innymi bzdetami.
Niby o jakim serwisie teraz piszesz ?
Nie wiem w którym Dixons Travel pracuje Twój partner, ale większość sklepów tej sieci jest w UK, a jak wiadomo w UK wtyczki zasilające są inne (większe) niż w (lądowej) Europie - grubsze są więc i opakowania iPhone zawierające ładowarki przeznaczone na rynek brytyjski.
Konkretnie: ile gramów różnicy (ile waży Twój , a ile "sklepowy" w Dixons Travel)
Mianowicie o x-kom, który jest rzekomo autoryzowany. Może i w jakimś procencie jest, ale kupując obudowę do swojego iPhone marki Spigen otrzymałam opakowanie na której jest naklejona naklejka przedstawiająca iPhone a na nią dodatkowo naklejka z nazwą, że jest to niby na iPhone Xs. Gdyby zerwać wszystkie to opakowanie nie miałoby nic wspólnego z obudową na iPhone. Po miesiącu obudowa stała się brązowa z plamami jakby od ciepła, których usunąć nie można. Tak się z oryginałami nie dzieje. Obecnie trwa proces reklamacji.
Zamówiłam drugą tym razem z Amazon i przyszła mi w końcu normalna, autentycznie stworzona do iPhone Xs/X bez żadnych badziewnie przyklejonych krzywych naklejek. Także to mam na myśli, jeśli chodzi o "autoryzowany serwis". Ja się na tym przejechałam. Nie mówię, że każdy.
Dobrze to miałoby sens jeśli chodzi o rozmiar pudełka, ale wagi telefonu niestety to nie tłumaczy, że tam jest Wielka Brytania a tu Polska i waga się różni. Jak napisałam we wcześniejszej odpowiedzi - telefon zważę dokładnie. Nie jest to wina szkła bo śmiesznie to ujmując, czuć jakby w dłoni się trzymało ciężką kostkę.
I ogółem do komentujących temat proszę nie być w stosunku do mnie sarkastycznym tylko dlatego, że jestem kobietą i pewnie mam swoje "widzimisię". Szukam wytłumaczenia jak każda normalna osoba, która zauważa różnicę także prosiłabym o zrozumienie. Po to tutaj jesteśmy tak?