Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

tablet Wacom.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Radkalkin

Radkalkin
  • 17 postów

Napisano 22 lutego 2008 - 17:36

spotkał się ktoś z podobnym problemem? zainstalowałem sterowniki do tabletu Wacom. [dołączone przy zakupie - w sieci nowszych nie ma] wszystko śmiga pięknie. po uruchomieniu komputera tablet działa jak by sterowniki nie były zainstalowane. zresztą mam taką informację po próbie otwarcia sterowników [w preferencjach systemowych]. instaluję ponownie, jest ok. uruchamiam ponownie, lipa. dodam, że pracowałem na tym tablecie pod windowsem ponad rok i wszystko grało.

#2 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 23 lutego 2008 - 08:03

hmmm powiem szczerze spotkalem sie czesto ze saremi na Mac na CD ktore byly poprostu ... wadliwe ... moje zdanie jest takie ze lepiej oszukac w sieci cos moze i starszego o pare miechow czy cos ale sprawnego (ja tak mialem z drukarka cannona i drukowaniem po sieci)

Apple - Downloads - Drivers - Wacom Tablets

sprawdz te stery i daj znac czy wszystko gra

#3 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 23 lutego 2008 - 09:00

Jaki masz model tabletu? Jeżeli Volito 2, to zapomnij, nie zadziała.

#4 Radkalkin

Radkalkin
  • 17 postów

Napisano 24 lutego 2008 - 15:46

sciągnąłem świeże sterowniki i jest git! dziękuję za sugestię. nie wiem czemu wcześniej nie znalazłem nowszych niż te którymi dysponuję.. jakaś zaćma ;] mam mały zgrabny tablecik Graphire4. do domowych zastosowań spkojnie wystarcza. zwłaszcza, że cenowo bardzo atrakcyjny.

#5 Richard

Richard
  • 66 postów

Napisano 24 kwietnia 2008 - 23:38

A ja wykorzystam watek do (miejmy nadzieje) rozwiazania swojego problemu. Mam OS 10.5.2 i na nim zainstalowany tablet (najnowsze mozliwe sterowniki, ale ze starszymi jest to samo). Gdy chce skonfigurowac skroty dla tabletu w preferncjach to wyskakuja mi dziwne krzaczki, a raczej litery i znaki nie tam gdzie normalnie byc powinny (ustawienia klawiatury Polski Pro) - w miejscu "[" mam "u" (z kreska), "z" zamienione z "y" itd. Jest to o tyle dziwne, ze w innych programach jest wszystko OK, w Neooffice wszystko normalnie. Moze program wymusza jakos zmiane klawiatury czy cos (na Windowsie byl od tego skrot ctr+shift). Na klawiaturze angielskiej jest wszystko cacy :/. Pomozcie, bo ja juz drugi dzien z tym wlacze, ewentualnie pocieszcie ze macie tak samo, wtedy bede wiedzial ze to nie ja cos namieszalem Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych