Pytam, bo może ktoś ostatnio korzystał z naprawy na tej podstawie, bo sam człowiek w autoryzowanym serwisie nie widział tej akcji naprawczej. Chciałem wcześniej dowiedzieć się, czy faktycznie jest ciągle aktualna. W czym widzisz problem kolego?
Ja - nie widzę problemu.
Podałem link do źródła (Apple) - bardziej dokładnie się nie da.
W opisie programu jest napisane jakie modele mogą kwalifikować się na ten program (ustaliłeś, że Twój może się kwalifikować) oraz ile trwa: 3 lata od daty sprzedaży (na dzień dzisiejszy nie ma iPhone 7, które mogłyby być sprzedane dawniej niż 3 lata temu - więc można założyć, że z tego kryterium: też kwalifikuje się).
Ten program (i problem) nie dotyczy telefonów z polskiej (czy nawet europejskiej) dystrybucji więc część serwisów np. w Polsce może nie wiedzieć o jego istnieniu, a jak nie powołasz się na konkretny (publiczny) program naprawczy to dostaniesz propozycję naprawy odpłatnej np. za ok. półtora tysiąca (1450-1700zł. w zależności od serwisu). W iDream (wg cennika na ich stronie) taka naprawa kosztuje odpłatnie 1690zł. (droższy jest chyba tylko iSpot).
Pozostaje mieć nadzieję, że w poniedziałek (tak jak Ci obiecano) może jednak "odnajdą" program i będziesz mógł do nich zanieść żeby zrobili za darmo.
Były już poruszane (również na tym forum) tematy, że niektóre serwisy mogą/potrafią więcej niż inne i dlatego najlepiej zapytania o cenę lub możliwość realizacji jakiejś usługi - wysyłać do więcej niż jednego serwisu. Wyszukiwarkę masz np. tu: https://locate.apple.com/pl/pl .