Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[SE] Bateria i wyłączenia telefonu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 helganin

helganin
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 24 stycznia 2019 - 17:28

Witam,

mam SE od marca i od kilku dni mam problem z baterią. Krócej trzyma tylko to nie pojawiało się powoli a nagle, jednego dnia normalnie od następnego już słabiej.

Pojemność baterii 97% więc powinno być dobrze a tu mamy wyłączenia telefonu i informację:"Ten iphone nieoczekiwanie wyłączył się ponieważ jego bateria nie mogła zapewnić wystarczającego zasilania..."

Także telefon w kieszeni i 41% baterii, wyjmuję (ciągle mam neta uruchomionego) na dworze (-5) i chce uruchomić stronę internetowa a telefon gaśnie. Od razu po uruchomieniu pokazuje 10% baterii.

Miałem też opcję że było 5% po szybkim rozładowaniu chyba ze 35% czy 40% leżąc w aucie, po uruchomieniu ponownym po kilkunastu minutach pokazywał 35%

Mamy mróz ale nie jest jakoś mocno odczuwalny jak wyjmuję telefon i czy to jest ta przyczyna czy bateria? Czy po prostu tak już jest? :)

#2 mario1988

mario1988
  • 42 postów

Napisano 24 stycznia 2019 - 18:36

Ja mam SE z baterią 97% i zdarzyło mu się ze 2 razy wyłączyć na zimnie, jednak było to w sytuacji gdy bateria wskazywała około 15-16% naładowania. Nie zauważyłem problemu gdy bateria ma więcej niż 20% naładowania. Mój wcześniejszy 5S też tak robił i to już miesiąc po zakupie. Mówią, że to wina mocno wyeksploatowanej baterii, jednak gdy telefon ma kilka miesięcy ciężko mi w to uwierzyć. 

#3 iPhonowe Pogotowie

iPhonowe Pogotowie
  • 3 postów
Napisano 24 stycznia 2019 - 18:54

Takie zjawisko spowodowane jest wadliwą baterią. Zazwyczaj występuje jeżeli bateria nest znacznie wyeksploatowana, ale nie ma na to reguły. Czy posiadasz jeszcze gwarancję na telefon?

#4 helganin

helganin
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 24 stycznia 2019 - 19:29

Mówią, że to wina mocno wyeksploatowanej baterii

Telefon używany 15min-20min internet (safari, twitter, fejs), kilka(kilkanaście) smsów przez cały dzień. Net włączony cały czas. Rozmowy max 30min dziennie. W gry nie gram.

Także mój telefon nie jest za bardzo używany :D 

#5 mario1988

mario1988
  • 42 postów

Napisano 24 stycznia 2019 - 19:37

He to mamy podobny styl używanie telefonu.

#6 helganin

helganin
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 29 stycznia 2019 - 17:19

Czyli reasumując: apple ma taki zrąbany system dotyczący baterii i po pewnym czasie blokują wydajność lub jak nie chcemy to wyłączenia telefonu. 

Ten iPhone widzę że zimna nie lubi bo na 1% baterii z smsami i LTE potrafi ponad pół dnia wytrzymać a jak dotknie zimna to na 40% się wyłącza :D

Dobrze że to tel za tysiaka a nie więcej wiec można to olać ale wrócę do innej marki którą używałem.

#7 mario1988

mario1988
  • 42 postów

Napisano 29 stycznia 2019 - 19:17

No niestety tak to wygląda. Sprzęt do używania w ciepłym klimacie. Jak jeszcze miałem 5s, który jak wspominałem wcześniej robił takie rzeczy od samego dnia zakupu to często był to powód drwin żony (zagorzałej zwolenniczki serii Galaxy S od Samsunga), że sprzęt za tyle pieniędzy a wystarczy byle chłodniejszy dzień aby go położyć. I w sumie to miała w tym temacie racje :D

• helganin lubi to

#8 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 30 stycznia 2019 - 00:52

...

Mamy mróz ale nie jest jakoś mocno odczuwalny jak wyjmuję telefon i czy to jest ta przyczyna czy bateria? Czy po prostu tak już jest? :)

https://support.appl.../pl-pl/HT201678

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#9 helganin

helganin
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 06 grudnia 2019 - 17:03

Teraz telefon potrafi się wyłączyć na temperaturze 0 +3 i baterii powyżej 50%, jak to mnie [cenzura - wulgaryzmów na forum nie stosujemy, nawet wykropkowanych /winmaciek]  :D Telefon jest dobry jak leży w domu.

#10 DanielF

DanielF
  • 5 771 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 06 grudnia 2019 - 17:23

A ile masz procent baterii? W kondycja baterii
Fallout ...war, war never changes...

#11 helganin

helganin
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 06 grudnia 2019 - 18:14

91%

#12 helganin

helganin
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 29 stycznia 2020 - 14:01

Można samemu wymienić baterię bo nie da się tego padła użytkować? Ostatni raz kupiłem apple. OnePlus mi trzyma 3 rok i ani razu się nie wyłączył.

#13 Ganjuana

Ganjuana
  • 462 postów

Napisano 29 stycznia 2020 - 14:30

Jeśli jest na gwarancji to oddaj do serwisu. Mi kiedyś wymienili z tego powodu ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych