Jak ustawić przychodzenie MMS'ów?
Posted 24 January 2019 - 00:26
Posted 24 January 2019 - 00:42
iPhone 15 Pro
Posted 24 January 2019 - 11:29
Posted 24 January 2019 - 11:55
Niestety ułomność iOSa. Też na androidzie miałem tak ustawione, że jak przychodził MMS to automatycznie uruchamiała się transmisja danych komórkowych i pobierało MMSa. Potem Samsung wycofał tą możliwość ze względów bezpieczeństwa, żeby ktoś z automatu nie dostał wirusa na MMS-ie (trochę zrozumiałe). W każdym razie jak to zablokowali to przynajmniej miałem info że przyszedł MMS i mogłem odpalić transmisję i ściągnąć ewentualnie.
Tutaj każdy Tobie napisze - "po co wyłączać dane komórkowe?". Bo mam taki kaprys i tyle XD. Apple niestety ma tą wadę, że lepiej od użytkownika wie co dla niego dobre. To tak jak aplikacje powyżej 150MB można ściągnąć tylko po WiFi. Takich rzeczy jest więcej
iPhone 8, MBA
Posted 24 January 2019 - 12:02
iPhone 15 Pro
Posted 24 January 2019 - 12:03
Zżera nieźle?!?! Apple ma taki kaprys. To jest chyba jakaś ułomność.
Sam mam np. wyłączone odświeżanie w tle czy lokalizację dla programów które tego nie potrzebują choćby po to by oszczędzić baterię. Jednakże nie da się tego porównać z danymi dzięki którym korzystamy chociażby z wyżej wspomnianych MMS-ów czy też komunikatorów i wielu innych programów. Po co komu zatem takie urządzenia jak smartphony (choć wiadomo taki trend) zwłaszcza z wyższej półki niezależnie jakiego producenta skoro nie korzysta się z najważniejszych funkcji. Rozumiem że można mieć taki kaprys ale najczęściej kojarzę to ze starszymi osobami które jednak kupują budżetowe tańsze telefony.
A najbardziej śmieszy mnie jak Samsunga bronicie że dba o bezpieczeństwo wyłączając automatyczne dane a o Apple piszesz że wie lepiej co dobre dla użytkownika. Kupcie sobie MyPhone czy jakieś inne z klawiaturą fizyczną i po bólu.
Edited by kristof461, 24 January 2019 - 12:04.
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Posted 24 January 2019 - 12:26
@kristof461
1 - nie bronię ani samsunga ani iPhone ani żadnego innego urządzenia. Akurat zawsze starałem się kupować urządzenia flagowe z uwagi na wydajność no i jakoś samsung mi podpasował.
2 - zanim kupiłem pierwszego iPhonea (jakieś pół roku temu), to musisz wiedzieć, że jeszcze długo przed zakupem śledziłem, czytałem, dowiadywałem się i starałem się ogarnąć temat urządzeń od apple i wybór był świadomy. Kupiłem iPhone ze świadomością jego wad ale i zalet, które w moim odczuciu często przewyższają urządzenia z androidem. Może słowo "wada", to nie do końca dobre określenie i bardzie tutaj pasuje termin "przyzwyczajenie".
3 - Smartfonów zawsze używałem głównie do dzwonienia i SMS, ale korzystam też z sociali, ale na tyle na ile potrzebuję. jeden siedzi na komórce 12h a inny potrzebuje tylko 1h. Więc nie ma co wkładać wszystkich do jednego wora. To tak jak ja mogę się dziwić, że ludzie mają cały czas włączone WiFi mimo, że są często poza zasięgiem. Mógłbym napisać głupota i marnowanie energii, bo zawsze choć minimalnie ma to wpływ na szybsze rozładowanie baterii, ale każdy robi jak uważa. Ja zawsze włączam i wyłączam transmisję po określonych działaniach, bo taki mam nawyk i mimo, że próbowałem, to jakoś nie mogę się przełamać. Choć ostatnio specjalnie cały dzień włączyłem WiFi i Dane komórkowe i szczerze stan baterii wieczorem był bardzo dobry, a korzystałem tak jak zawsze z sociali + jakaś gierka etc...
iPhone 8, MBA
Posted 24 January 2019 - 13:38
iPhone 15 Pro
Posted 24 January 2019 - 13:40
Nie zapominajmy, ze nie taki był rozpoczęty temat
Odpowiadając koledze - aby odebrać MMS, trzeba mieć włączoną transmisję danych. W innym wypadku nie dostaniesz nawet powiadomienia. Koniec i kropka
iPhone 8, MBA
Posted 24 January 2019 - 17:02
I jak zawsze, kiedy zaczynają się dyskusje na temat „mojszości”, odpowiem: „Amen."
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users