Śmiechłem... 
Autor wątku pyta czy Chromecast dobrze współpracuje w zakresie konkretnych usług (HBO, Netfilx...itd). Odpowiadasz że aTV działa "znacznie lepiej". A potem okazuje się że Chromcasta nie masz i nigdy nie miałaś. A Twoje argumenty z aTV to: przyzwoity procesor, dobre WiFi, mega pilot i że jest z Apple.
Posiadam oba urządzania. Wyżej wymienione usługi działają na Ch. bardzo dobrze. Jakość obrazu jest wyśmienita, żadnych problemów z zacinaniem się obrazu itp. Obsługa jest banalna. Wystarczy jedno tapnięcie i już mamy obraz na TV. Chromcast jest mały i bardzo łatwy w instalacji. W razie potrzeby może go szybko podłączyć pod inny TV. Owszem nie potrafi wszystkiego co aTV, ale do Netflix-a, HBO, WP Pilot-a (ten nie w ogóle nie zadziała na aTV) to idealne rozwiązanie. I dużo tańsze.
1. co to znaczy że jakość obrazu jest wyśmienita? 4K?
2. piszesz że chrome jest mały czyli??? bo aTV tez jest małe...
3. piszesz, ze chrome jest łatwe w instalacji - gratuluję... ale wiesz aTV w ogóle nie trzeba instalować.
4. piszesz, ze chrome można łatwo podłączyć do innego Tv - rewelacja ... jakby w przypadku aTV było inaczej...
5. piszesz, że obsługa chrome jest banalna, bo wystarczy "jedno tapnięcie" i juz masz obraz - ciekawe, naprawdę nie spodziewałabym się zwłaszcza ,że przy aTV jest tak samo...
6 WP pilot nie zadziała z aTV - ok., no to podobnie jak pilot (tym razem dosłownie) od aTV nie zadziała z chrome... co w tym dziwnego?
Twierdzisz, ze moje argumenty są warte "śmiechałania", a twoje czego są warte... Sam piszesz że chrome nie daje takich możliwości jak aTV, ale krytykujesz mój wpis, który właśnie tego dotyczył... i kto tu z kogo ma się "śmiechłać" - cokolwiek to znaczy..., bo proponuje jednak trochę polskiego się nauczyć...
co do jakości działania (mulenie itp) to prawda sama nie mam, ale znajomy ma... więc mogę taką opinie wydać, bo to widziałam... Jeśli Twoje działa ok. to dobrze ale to nie zmienia faktu, ze jednak urządzenia Apple LEPIEJ działają w ramach jednego ekosystemu. Lepiej to natomiast pojęcie szersze niż tylko techniczne w sensie, że są bezawaryjne. Po prostu dają też większe możliwości... a konkretne usługi to nie wszystko, bo jak wiemy apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc autorowi wątku nie zaszkodzi wiedza spoza tylko HBO czy Netfliksa...
Użytkownik a.s edytował ten post 21 stycznia 2019 - 18:42