Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone X nie ładuje po upadku.

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Pawel1980

Pawel1980
  • 1 posts

Posted 18 January 2019 - 02:49

Witam,

nieszczęśliwie dzisiaj upadł mi na kafelki i od tej pory nie ładuje.  Na ramce u dołu w rogu  po lewej stronie widoczny znak gdzie nastąpiło uderzenie. Po podliczeniu kabla brak "pioruna" - bateri zostało 6%. Tel zakupiony 10 dni temu :/ . Ktos poradzi co się mogło stać? Ładowarka ok - drugi tel ładuje. Ewidentnie jakieś uszkodzenie mechaniczne/może się coś wypięło z płyty ? Poprzednie swoje modele osobisice rozkręcałem i wymieniałem baterie . Co byście zrobili .... rozkręcać czy oddać do reklamacji jeśli taka wogóle przejdzie ?

#2 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 19 January 2019 - 16:16

Naprawa lub wymiana w ramach gwarancji nie pyknie. Jeśli nawet telefon się zepsuł, ale nie wskutek upadku (wątpię w taki zbieg okoliczności) to serwis i tak Nie naprawi/wymieni telefonu w ramach gwarancji, bo nosi on ślady mechanicznego uszkodzenia.
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#3 dtm.marcin

dtm.marcin
  • 267 posts
  • Skąd,PL

Posted 19 January 2019 - 16:34

Sprawdź czy indukcyjne działa jak masz moliwość.

#4 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 19 January 2019 - 23:20

Witam,

nieszczęśliwie dzisiaj upadł mi na kafelki i od tej pory nie ładuje.  Na ramce u dołu w rogu  po lewej stronie widoczny znak gdzie nastąpiło uderzenie. Po podliczeniu kabla brak "pioruna" - bateri zostało 6%. Tel zakupiony 10 dni temu :/ . Ktos poradzi co się mogło stać? Ładowarka ok - drugi tel ładuje. Ewidentnie jakieś uszkodzenie mechaniczne/może się coś wypięło z płyty ? Poprzednie swoje modele osobisice rozkręcałem i wymieniałem baterie . Co byście zrobili .... rozkręcać czy oddać do reklamacji jeśli taka wogóle przejdzie ?

Zanieś do ASA niech sprawdzą. Prawie wszyscy ogłaszają bezpłatne diagnostyki, a nawet wyceny w przypadku płatnych napraw. Jak szkła (z przodu i z tyłu) są całe to obicie może być przeszkodą tylko w przypadku wymiany całego telefonu. Ale jak np. padła płyta to w ramach gwarancji Apple może ją wymienić.

Sam nie zrobisz nic więcej - nawet jak otworzysz to nie będziesz miał czym zamknąć i o szczelności możesz wtedy zapomnieć.

W nowym telefonie nic się nie wypięło - bo wszystkie złącza są zabezpieczone przed przypadkowym rozłączeniem.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users