Witam
Z racji tego że noszę się z zamiarem sprzedaży swojego Iphone chciałbym dopytać o parę kwestii. Do tej pory przy zmianie na nowy telefon stary sprzęt zostawał w domu dla kogoś z domowników więc wiadomo że jeśli nawet czegoś bym nie usunął to nic tak naprawdę by się nie stało, teraz na 99% będę sprzedawał i chciałbym go wyczyścić żeby było jak nowe urządzenie. Może napiszę co wiem na ten temat i będę wdzięczny za ewentualne poprawienie mnie.
Tak więc pierwsze co to robimy backup w Itunes. Następnie "odznaczamy" usługę Znajdź mój Iphone i wylogowujemy się z Icloud.
Następnie Ustawienia/ogólne/wyzeruj/wymaż zawartość i ustawienia. Wylogowujemy się również z Appstore.
Rozumiem że w tej chwili nasz telefon jest już wyczyszczony i przygotowany dla nowego właściciela, tak? Czy trzeba również zerować ustawienia sieciowe itp?
Chciałem też dopytać o kwestie mocno prywatne, wiadomo żadne zdjęcia/kontakty/wiadomości nie będą zapisane na naszym urządzeniu ale czy powinniśmy też sami usunąć kartę podpiętą pod Apple pay czy wyżej wymienione czynności spowodują że nie ma takiej potrzeby?
I jeszcze jedna rzecz, czy możemy/musimy najpierw wyczyścić stare urządzenie i dopiero potem nowe odtworzyć poprzez Itunes czy też kolejność może być odwrotna czyli najpierw odtwarzamy backup w nowym telefonie i dopiero czyścimy stary?
Dla wielu z Was to oczywiste rzeczy ale osobiście wolę dopytać żeby nowy właściciel dostał sprzęt "jak nowy" a ja żebym był spokojny że żadne moje prywatne rzeczy nie dostana się do nowego właściciela.

This topic is locked