Cześć! Mam problem z zegarkiem. Na początku liczył kalorie źle, ale po miesiącu doszedłem, że w zakładce zdrowie mam wpisane fikcyjne dane. Poprawiłem. Teraz za to zegarek liczy jak oszalały. Siedzę 8 godz w pracy przed komputerem. Teraz zrobiłem 0,46m i już mam 51 kalorii. Używam zegarek jedynie do spordycznego biegania i zadaje sobie sprawę, że nie jest to zegarek sportowy, ale takich cyrków nie miałem na poprzendich modelach. Zegarek zerowałem, przywracałem bez kopii, a nawet wg Apple kalibrowałem ustawiają określony czas na treningu. Nic nie pomaga.

Apple Watch Series 4 liczy kalolorie jak oszalały
Napisano 08 stycznia 2019 - 08:25
Napisano 08 stycznia 2019 - 09:09
Napisano 08 stycznia 2019 - 09:14
Jak patrzę na poprzednie modele to jedank jest to coś dziwnego
Napisano 11 stycznia 2019 - 10:47
Napisano 11 stycznia 2019 - 10:49
Pewnie mieszasz kalorie całkowite z kaloriami z aktywności.
Aż tak głupi to nie jestem
Napisano 20 maja 2019 - 09:24
Też mam podobny problem, ale u mnie jest tak, że siedząc w pracy w miejscu przez ok. 20-30min nalicza mi ok 200-400 kroków
Przejście kilkunastu metrów nalicza ok 100-200 kroków, a siedzenie znacznie więcej. To też jest coś dziwnego... miał ktoś podobny problem ? Kalibracja została wykonana na zewnątrz zgodnie z instrukcją od apple.
Napisano 20 maja 2019 - 14:27
Cześć! Mam problem z zegarkiem. Na początku liczył kalorie źle, ale po miesiącu doszedłem, że w zakładce zdrowie mam wpisane fikcyjne dane. Poprawiłem. Teraz za to zegarek liczy jak oszalały. Siedzę 8 godz w pracy przed komputerem. Teraz zrobiłem 0,46m i już mam 51 kalorii. Używam zegarek jedynie do spordycznego biegania i zadaje sobie sprawę, że nie jest to zegarek sportowy, ale takich cyrków nie miałem na poprzendich modelach. Zegarek zerowałem, przywracałem bez kopii, a nawet wg Apple kalibrowałem ustawiają określony czas na treningu. Nic nie pomaga.
I co udało się rozwiązać ten problem? Bo zauważyłem, że u mnie jest chyba to samo. I nie wiem czy dobrze liczy ten czas w ruchu, np dzisiaj siedziałem cały dzień w pracy przed komputerem a wyskoczyło mi, że na nogach jestem 9 godzin. Tak powinno być? A i w ogóle nie ćwiczyłem dzisiaj a mam 2 minuty ćwiczeń już.
Użytkownik pablo1803a edytował ten post 20 maja 2019 - 14:37
Napisano 21 maja 2019 - 08:15
https://support.appl.../pl-pl/HT207941
W tych dwóch miejscach jest odpowiedź na Twoje oba pytania. Żeby tak podstawowych haseł w Google nie chciało się szukać to już tragedia.
Napisano 21 maja 2019 - 09:58
a czy mycie zębów rano i naliczanie ok 700 kroków po 3 kalibracjach jest normalne ? Szukałem i popatrz, że nie znalazłem odpowiedzi w google?... tragedia.
Napisano 21 maja 2019 - 10:15
W wiesz jak działa zliczenie kroków w takich urządzeniach? Siedząc i stukając ręką o stół też możesz naliczyć, w Garminach tak pukając można machnąć tysiące kroków. Jak mojego małego syna noga w nocy bolała, przez jej pocieranie przez 30 min zrobiłem 4 km.
Jak wykonujesz podobne, powtarzające się ruchy, do tych, które są przypisane do chodu, urządzenia liczy kroki i kalorie. Czy kalorii będzie mniej, czy więcej, uzależnione jest od tętna, płci i wagi w profilu.
Fenix 6X Pro *** Apple Watch SS series 6 *** iPhone 11 Pro Max *** MacBook Pro Retina i7, 16GB, SSD 500GB *** IPad Air 16GB *** AirPods Pro
Napisano 21 maja 2019 - 14:30
Aaa no to teraz wszystko jasne. Dziękuję. Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło, a nie teoretyczne przykłady z głębin internetów.
Swoją drogą śmieszne to, ale trzeba żyć.
Pozdrawiam,
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych