Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie da się zgrać niczego na żadnym komputerze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 kamil_kluczbork

kamil_kluczbork
  • 4 postów

Napisano 07 stycznia 2019 - 12:08

Witam serdecznie. Postanowiłem założyć wątek ponieważ brak mi już sił. Przeglądałem wszystkie wpisy jakie tylko znalazłem u was i na innych stronach, support aple itd. Problem jest następujący. Nie mogę zgrać zdjęć ani filmów na dysk na żadnym komputerze i stacjonarnym i laptopach z Windowsem 7 a tylko takowe systemy posiadam. Na każdym wyskakuje po chwili pobierania "Urzązenie nieosiągalne" Lub czasami "Bład CRC". Krew mnie zalewa.

Kupiłem dysk w icloud , pomyślałem zgram wszystko z chmury... a tam można pojedyńczo pobierać. 2800 ponad plików, raczej udręka. Zaznaczyłem w icloud żeby zgrywało do folderu na komputerze. Część zgrywa a część nie, telefon z włączonym wifi i naładowany full. Chaos jest w tym co sobie sam zgrywa.

Nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania dotyczącego zrzucania zdjęć na laptopa lub komputer stacjonarny poprzez kopiuj / wklej. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ?.

Zgrywam przez oryginalny kabel iphone, próbowałem  na kilku laptopach i komputerze stacjonarnym, we wszystkich portach usb 2.0 i 3.0 - zawsze te same błędy po chwili zgrywania. Czy to celowe, aby tylko napędzić sprzedaż macbooków ?

Nie stać mnie na maka, chyba że donalda. To tak.

Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Osobie która pomoże mi rozwiązać problem już szykuję paczkę z podziękowaniem, a kurier czeka w gotowości :-(

#2 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 07 stycznia 2019 - 12:22

Jeśli chodzi o pobieranie wszystkich obrazów naraz, to próbowałeś tego?
https://appuals.com/...otos-icloud-pc/

Pro 2012, 14 Pro

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 068 postów
Napisano 07 stycznia 2019 - 12:37

Jak masz zdjęcia w iCloud, to o ile pamietam, po zainstalowaniu na Win klienta iCloud, zdjęcia są widoczne w folderze i można je stamtąd zgrać zaznaczając wszystkie. Mogę to jeszcze sprawdzić wieczorem, bo dawno nie robiłem takich rzeczy na Win.

#4 winmaciek

winmaciek
  • 6 909 postów
Napisano 07 stycznia 2019 - 14:22

ICloud na Windows to zło, u mnie ciagle czegoś nie synchronizuje, mimo, że mam niezłe łącze. Tylko ciagle coś mieli w tle.
Może spróbujesz przez tę stronę? https://privacy.apple.com/
Zdjęcia możesz pobrać na dole, może nieco potrwać, nim będą dostępne.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#5 RomaszT

RomaszT
  • 91 postów

Napisano 08 stycznia 2019 - 07:47

Kopiuj partiami na dysk PC przez kopiuj/wklej. Błąd CRC może wskazywać na sumy kontrolne, ale nawet i na nazwę pliku (znaki specjalne, których winda nie ogarnia). Jeśli któryś z plików, a to się zdarza na przykład przy obrazkach zassanych z internetu, posiada błąd/jest niekompletny/nazwa się nie zgadza, to Win może nie podołać ze skopiowaniem go. Zawsze w takiej sytuacji kopiuję pliki mniejszymi partiami i udaje mi się bezbłędnie wskazać plik, który tutaj zawinił. Rozwiązanie trochę bardziej czasochłonne, ale w moim przypadku działało bez zarzutu za każdym razem, nie tylko w przypadku iOS.

Chyba powinno obejść się bez konieczności zakupu makówki ;).

Pozdrawiam.

Użytkownik RomaszT edytował ten post 08 stycznia 2019 - 07:48

#6 kamil_kluczbork

kamil_kluczbork
  • 4 postów

Napisano 08 stycznia 2019 - 22:57

ICloud na Windows to zło, u mnie ciagle czegoś nie synchronizuje, mimo, że mam niezłe łącze. Tylko ciagle coś mieli w tle.
Może spróbujesz przez tę stronę? https://privacy.apple.com/
Zdjęcia możesz pobrać na dole, może nieco potrwać, nim będą dostępne.

Na tę chwilę najlepsze rozwiązanie!. Czekam na plik z wszystkimi zdjęciami i filmami.

Jak będzie zgodnie ze stanem to mam to czego chciałem, szykuj adres!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych