Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powystawowy iPhone 7 32GB – wyświetlacz z wadami.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrian Fatyga

Adrian Fatyga
  • 1 postów

Napisano 05 stycznia 2019 - 08:32

Witam

Żeby nie przedłużać, od razu przejdę do sedna.

Kupiłem telefon powystawowy tutaj: https://allegro.pl/oferta/apple-iphone-7-rose-gold-32gb-etui-szklo-7625423038

Gdy go otrzymałem okazało się, że ma straszne fpsy i ghosting na każdym kroku, czego nie da się pozbyć ustawieniami bądź update'em do iOS 12.X.X.

Jestem więc pewien, że ekran był wymieniany na ten gorszej jakości, jednak zanim zrobię im (sprzedawcy) z **** jesień średniowiecza chcę Was zapytać o zdanie. Rozumiem, że wyświetlacze typu Retina powinny trzymać taką samą jakość w każdym iPhone 7 niezależnie od pojemności? 

Dzięki za wszelkie odpowiedzi. 

#2 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 05 stycznia 2019 - 16:00

Po pierwsze to nie jest żaden telefon powystawowy. Tylko składak z chińskich nieoryginalnych części. Na allegro jest tyle powystawowych telefonów że musiałyby być na wystawach w każdej żabce biedronce i spożywczaku u grażyny na każdej wsi.

Po drugie cena z kosmosu 1800zł za ten szmelc odnawiany? Na drugi raz na aliexpress sobie zamów to samo dostaniesz. Po 1400-1500 chodzą nowe oryignalne urządzenia po wymianie serwisowej przez Apple ale mamy wolny rynek.

Co do twojego problemu aplikacją 3U tools możesz sprawdzić numery seryjne baterii ekranu kamery itp oryginalne zamontowanych a zamontowanych obecnie.

#3 Regiss

Regiss
  • 2 977 postów
  • SkądRadom

Napisano 05 stycznia 2019 - 16:46

Za tyle kasy można kupić w idealnym stanie, a jak się poszuka to i nowy z polskiej dystrybucji od operatora. Jak można taki chłam nawet kupować? Tyle razy było że powystawowe to składaki z Chin.

iPhone 15 Pro

#4 dobrakawa

dobrakawa
  • 840 postów

Napisano 07 stycznia 2019 - 00:32

Weź to zwróć. Już pomijam fakt, że dołożysz 200zł i masz używanego, w dobrym stanie iPhone'a 8 64GB.

Użytkownik dobrakawa edytował ten post 07 stycznia 2019 - 00:34

Pro 2012, 14 Pro

#5 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 07 stycznia 2019 - 23:39

...  Rozumiem, że wyświetlacze typu Retina powinny trzymać taką samą jakość w każdym iPhone 7 niezależnie od pojemności? 

Wyświetlacz np. w iPhone 7 256GB jest dokładnie taki sam jak w 128GB czy 32GB.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#6 pacyfic

pacyfic
  • 28 postów

Napisano 09 stycznia 2019 - 00:17

heh nigdy nie zrozumiem po co ludzie kupują takie wynalazki, tyle razy wszędzie było wałkowane już od tylu modeli. Daj znać czy udało Ci się to oddać, mam znajomego któremu chciałem sprzedać mojego używanego iPhone 8 256 gb, Kupił taniej o 400 zł na allegro, miał być powystawowy a powystawowa była chyba tylko obudowa, zacina, wiesza się, bateria trzyma pół dnia, a facet twierdzi że sprzedał mu sprawny telefon i o zwrocie nie ma mowy :-) Lepiej dołożyć kilka złotych :)

• stap lubi to

#7 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 09 stycznia 2019 - 19:22

heh nigdy nie zrozumiem po co ludzie kupują takie wynalazki, tyle razy wszędzie było wałkowane już od tylu modeli. Daj znać czy udało Ci się to oddać, mam znajomego któremu chciałem sprzedać mojego używanego iPhone 8 256 gb, Kupił taniej o 400 zł na allegro, miał być powystawowy a powystawowa była chyba tylko obudowa, zacina, wiesza się, bateria trzyma pół dnia, a facet twierdzi że sprzedał mu sprawny telefon i o zwrocie nie ma mowy :-) Lepiej dołożyć kilka złotych :)

takich tematów o powystawowych tel jest setki, ale ludzie dalej będa to kupować i aukcji bedzie wiecej bo ludzie SAMI chcą być oszukiwani. Popyt nakręca podaż.. zobacz na allegro sprowadzane diesle. żaden nie ma powyżej 200K nalotu z np 2001 roku. Bo taniej... a pozniej sie okazuje, że auto ma juz prawie milion. Chcesz dobry sprzęt? dołóż grosza i kup z pewnego źródła

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych