Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone X bardzo przyciemnia/poszarza zdjęcia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Martynacz

Martynacz
  • 1 postów

Napisano 25 grudnia 2018 - 21:29

Witam. Jestem w posiadaniu iphone’a x od pazdziernika i w porownaniu do jego poprzednikow mam duze watpliwosci co do zdjec, ktore X wykonuje. Nie wiem o co chodzi, ale telefon baaardzo przyciemnia zdjecia, niezaleznie od tego czy robie to przednia, czy tylnia kamera. Na podgladzie wszystko jest spoko, ale po zrobieniu zdjecia okazuje sie ze jest ono duzo ciemniejsze niz w podgladzie. Elementy ktore normalnie powinny byc zielone robią sie prawie czarne, na wszystko jakby byl narzucony okropnie ciemny kontrast, bardzo nienaturalny. Probowalam wlaczac, wylaczac hdr, live’a, no chyba wszystkie mozliwosci juz wykorzystalam i juz sama nie wiem co dalej. Jestem strasznie rozczarowana i zdegusotwana, bo telefon kupilam na wakacje zycia, zeby miec piekne pamiatki, a okazuje sie ze na wszystkich zdjeciach wyglada jalbysmy byli w jesieni nad Bałtykiem, a nie nad krystalicznie czysta woda w upalne dni. Dla porownania mam zdjecia z gopro z tego samego czasu, pogody i oddaja rzeczywistosc tamtych chwil. Zastanawiam sie czy to normalne, czy z aparatem tego telefonu jest cos nie tak? Prosze doradzcie, bo nie znam nikogo kto ma X zeby to porownac, a nie wiem czy jest sens oddawac gonna reklamacje i stracic telefon pewnie na minimum 2 tygodnie. Dodam tylko ze posiadam iphony od 3 generacji i nigdy wczesniej nie spotkalam sie z czyms takim

#2 meg

meg
  • 316 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 grudnia 2018 - 19:39

próbowałaś aktualizować oprogramowanie?

#3 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 066 postów
Napisano 27 grudnia 2018 - 16:37

Podejdź do serwisu i niech ocenią, czy to jest jakaś wada. Bez przykładowych zdjęć trudno cokolwiek powiedzieć na odległość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych