Włączyłem tę funkcję i do iCloud przeniosło się tylko kilka ostatnich zdjęć. Co robię nie tak?
Miałem nadzieję, że zapiszą się wszystkie które są w telefonie, a tu rozczarowanie.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 24 grudnia 2018 - 09:03
Włączyłem tę funkcję i do iCloud przeniosło się tylko kilka ostatnich zdjęć. Co robię nie tak?
Miałem nadzieję, że zapiszą się wszystkie które są w telefonie, a tu rozczarowanie.
Napisano 24 grudnia 2018 - 10:36
Napisano 24 grudnia 2018 - 12:01
Dzięki za odpowiedź, tyle tylko, że zaraz po włączeniu usługi pobrało w miarę szybko 8 zdjęć i się zatkało. Od co najmniej 3 godzin nie wczytało się nic więcej.
Napisano 24 grudnia 2018 - 18:46
Napisano 25 grudnia 2018 - 10:18
MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods
Napisano 25 grudnia 2018 - 19:18
Sprawdziłem dzisiaj wieczorem a więc po ok 30 godzinach i nic więcej się nie przeniosło. W telefonie mam włączony tylko suwak: Zdjęcia iCloud, strumień jest nie włączony. Testowo usunąłem z iClouda kilka zdjęć, powinny zniknąć również z telefonu ale nadal w telefonie są. Nie wiem o co chodzi?
Napisano 25 grudnia 2018 - 20:17
Napisano 25 grudnia 2018 - 22:54
Tak zrobiłem telefon włączyłem i wyłączyłem, a z iCloud każdorazowo loguję się i wylogowuję. Jednakże zdjęcia które robię teraz pojawiają się prawie od razu w aplikacji. To tak jakby gdzieś była zaznaczona cezura czasowa, że zdjęcia starsze niż ..... nie są przenoszone do iCloud.
Napisano 25 grudnia 2018 - 23:51
Co to znaczy, że każdorazowo się wylogowywujesz z iCloud?
Jaką szybkość internetu masz do dyspozycji?
Jeśli mówimy o setkach czy tysiącach zdjęć, to naprawdę może chwilę potrwać. Nawet przy niezłym łączu.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 26 grudnia 2018 - 10:51
Miałem na myśli każdorazowe wylogowywanie się z iCloud na komputerze, bo iPhone jest cały czas zalogowany. Internet rzeczywiście mam nie najmocniejszy w porywach: download16 Mbps upload 8. Właśnie sprawdziłem wszystkie zdjęcia i filmiki są już, trwało to dwa dni!
Temat do zamknięcia
Napisano 26 grudnia 2018 - 12:10
Pozwólcie, że się przyłączę. Mam podobny problem. Jestem dwutelefonowcem. Ostatnio wymieniłem Huaweia na iPhone 6s Plus, a oprócz tego mam IPhone SE. Problem polega na tym, że zdjęć robionych na iPhone s6 Plus nie ma na iCloud. Zrobiłem w sumie sześć próbnych zdjęć i nie widzę ich na iCloudzie po zalogowaniu na iMacu. Są tylko w telefonie.
Napisano 26 grudnia 2018 - 15:43
Skoro już ludzie odpowiadają, to oszczędzę, ale ogłoszenie umieszczone u góry działu, pociągnięte magicznie dla większości niewidoczną pogrubioną czerwoną czcionką jest cały czas w mocy: Zatytułuj wątek tak, aby jego nazwa mówiła coś o treści.
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 28 grudnia 2018 - 03:35
To po prostu magia Apple. To co u innych wrzuci się w godzinę, w iCloud trwa tydzień. Think different.
Napisano 28 grudnia 2018 - 14:43
Niestety. Choć bardzo dużo zależy od przeciążenia serwerów oraz internetu a mianowicie jego prędkości i tego ile osób w okolicy korzysta. Jak wspominałem od 16 do 24 załadowała się połowa z ponad 4000 zdjęć. Następnego dnia w godzinach porannych kiedy większość jest w pracy (godzina 6-8) załadowała się pozostała część
Użytkownik kristof461 edytował ten post 28 grudnia 2018 - 14:55
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych