Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Napisy do filmu ktore nie znikaja ...?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Obecny

Obecny
  • 489 posts
  • SkądTralee, Co.Kerry, Ireland

Posted 22 February 2008 - 01:06

Witam, do odtwarzania filmow uzywam VLC jak do tej pory calkiem dobrze sie spisywala ta aplikacja, dzis mam dosc dziwny problem, mysle ze problem lezy po stronie pliku tekstowego a nie odtwarzacza ale pewnosci nie mam wiec spytam napisy do jednego filmu w momencie wyswietlenia sie na ekranie pozostaja na nim tak dlugo do puki nie pojawia sie kolejne, przykladowo jesli pojawi sie napis "halo" a przez nastepne 5 minut nie ma w filmie dialogu to przez to 5 minut bede zmuszony ogladac w/w halo na ekranie :( nie wiem w czym jest problem kodowanie UTF-8 ale probowalem tez inne, wszystkie inne filmy dzialaja poprawnie to pierwszy taki przypadek, tak na oko plik tekstowy niczym nie rozni sie od innych :( jakies pomysly ? dziekuje i pozdrawiam

#2 5kowal

5kowal
  • 22 posts
  • Skądwrocław

Posted 22 February 2008 - 12:59

tez mam taką sytuacje czasem ale mi to w niczym nie przeszkadza :P jesli sciagasz z napisy.info to patrz sie zawsze na i sprawdzaj do jakiej wersji filmu sa te napisy i jesli do VLC to chyba najlepiej dziala format napsiow Micro DVD czy cos w tym stylu ale to chyba nie jest az tak duzy problem, no nie?

#3 Obecny

Obecny
  • 489 posts
  • SkądTralee, Co.Kerry, Ireland

Posted 22 February 2008 - 13:17

format plikow z czasowego na klatkowy bo takowe rozrozniam moze i maja jakies znaczenie ale wiekszosc filmow jak i ten mam z napisami czasowymi i dzialaja normalnie a ten nie, wszystko kodowane w UTF-8 teoretycznie zero roznic a jednak :(

#4 iPestek

iPestek
  • 564 posts
  • SkądKópertino

Posted 14 October 2009 - 21:24

nadal nie poprawili obslugi napisow, w formacie h:m:s

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users