Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPhone XS / Nieznany błąd (9) przy odtwarzaniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ma9dalena

ma9dalena
  • 34 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 21 grudnia 2018 - 06:38

Dzień dobry, mam następujący problem. 

Mam nowego iPhone'a XS 64GB. Niestety zapomniałam kod który w nim ustawiłam podczas pierwszego uruchomienia... :/

Próbowałam prawdopodobne ale niestety nic. 

Znalazłam poradę na odtworzenie iphona na youtube i wprowadziłam telefon w tryb DFU aby przeprowadzić odtworzenie. 

Niestety w trakcie całego procesu w iTunes wyświetla mi się komunikat "Nie można odtworzyć iPhone'a "iPhone". Wystąpił nieznany bład (9). (iTunes w najnowszej wersji). Po kliknieciu ok pojawiają się kolejne komunikaty:

"Nie można uaktualnić iPhone’a. Musisz odtworzyć go z ustawieniami fabrycznymi..

Jeśli backup tego iPhone'a został już utworzony, po zakończeniu procesu odtwarzania kliknij w Odtwórz backup."

Niestety nie miałam backupu urządzenia bo jest zupełnie nowe - zero zawartości i powiem szczerze ze nie wiem czy dokończyłam uruchamianie...

Mój poprzedni iPhone miał 128GB i postanowiłam najpierw w nim posprzatac zeby zmiescic sie do nowego.

Bardzo proszę o pomoc ...

Dzień dobry, mam następujący problem. 

Mam nowego iPhone'a XS 64GB. Niestety zapomniałam kod który w nim ustawiłam podczas pierwszego uruchomienia... :/

Próbowałam prawdopodobne ale niestety nic. 

Znalazłam poradę na odtworzenie iphona na youtube i wprowadziłam telefon w tryb DFU aby przeprowadzić odtworzenie. 

Niestety w trakcie całego procesu w iTunes wyświetla mi się komunikat "Nie można odtworzyć iPhone'a "iPhone". Wystąpił nieznany bład (9). (iTunes w najnowszej wersji). Po kliknieciu ok pojawiają się kolejne komunikaty:

"Nie można uaktualnić iPhone’a. Musisz odtworzyć go z ustawieniami fabrycznymi..

Jeśli backup tego iPhone'a został już utworzony, po zakończeniu procesu odtwarzania kliknij w Odtwórz backup."

Niestety nie miałam backupu urządzenia bo jest zupełnie nowe - zero zawartości i powiem szczerze ze nie wiem czy dokończyłam uruchamianie...

Mój poprzedni iPhone miał 128GB i postanowiłam najpierw w nim posprzatac zeby zmiescic sie do nowego.

Bardzo proszę o pomoc ...

Użyłam teraz samej funkcji aktualizacji oprogramowania i telefon wyszedł z trybu DFU i na nowo wyświetla komunikat o "iPhone jest zablokowany, spróbuj ponownie za 58 minut."

Tak jak wczesniej wspomniałam nic na nim nie mam, czy da się przywrócić go do ustawień fabrycznych ? Uruchomić go na nowo i ustawić nowy kod ?

#2 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 21 grudnia 2018 - 07:32

Inaczej niż przez dfu go nie odblokujesz. A jeśli wywala błąd 9 to nie chce być złym prorokiem ale kilka razy był już ten błąd na forum i kończyło się uszkodzeniem telefonu i serwisem. Jeszcze raz dfu i ściągnij z ipsw.me soft dla Twojego telefonu i tam gdzie masz odtwórz w itunes naciskasz z wciśniętym shift ( option w mac) i wskazujesz pobrany plik oprogramowania. Błąd 9 może być też powodowany niemożliwością pobrania softu z serwerów Apple. I spróbuj od razu innego portu USB w kompie.

iPhone 15 Pro

#3 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 21 grudnia 2018 - 08:52

Spróbuj zrobić to samo na innym komputerze koniecznie z najnowszym iTunes. Mała szansa, że pomoże, a jeśli nie to telefon do wymiany.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych