Na początku witam wszystkich ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum.
Do tej pory nie miałem żadnego sprzętu Apple'a ale mój kolega zapisał mnie do programu SEED jak chciałem zapoznać się z nowymi produktami. Zostało wtedy założone Apple ID. Aktualnie mam pożyczonego iPhona do poznania środowiska ale niestety nie mogę się na nim zalogować ponieważ jest problem właśnie z Apple ID. Jak chce się zalogować przez stronę to mam komunikat jak w tytule.
Dzwoniłem dzisiaj na infolinię ale tak na prawdę nie wiedzieli jak mi pomóc bo konto było założone jakby przez inny dział. Napisałem emaila do działu SEED ale odpisali mi tylko żebym sobie coś pozmieniał jak się zaloguje do konta przez stronę appleid.apple.com. Tyle że ja tam nic nie widzę co mógłbym zmienić. A później odpisali żebym sobie poszukał info w pomocy lub w społeczności.
Stosuję się więc do porady i szukam pomocy tutaj. Może ktoś ma jakiś pomysł jak to zorganizować.
Nie planuję tworzenia innego adresu email do Apple ID ponieważ z tego co już mam najwięcej korzystam.
Miało być tak fajnie a już na samym początku są takie problemy. Gdybym wiedział, że to będzie taka kiszka to był wpisał adres służbowy. Wpisałem prywatny żeby mieć już w razie czego na przyszłość.
Z góry dziękuję za pomoc i podpowiedzi.

Nieobsługiwany Apple ID, nie mogę się zalogować.
Rozpoczęty przez
studys
, 18 gru 2018 23:26
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 18 grudnia 2018 - 23:26
Napisano 11 stycznia 2019 - 15:33
Przecież inny Apple ID nie dyskwalifikuje używania innego, tudzież "prywatnego" adresu e-mail.
Możesz założyć nowy Apple ID tylko na potrzeby logowania się w iPhone i spokojnie dodać prywatny adres e-mail do programu pocztowego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych