Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ciemna plama na ekranie 6S+ - czy może się powiększać i czy przeszkodzi w wymianie baterii?

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 05 December 2018 - 19:53

Cześć,

z dnia na dzień na moim 6S+ pojawiła się plama w narożniku wyświetlacza:

qEqmkzc.jpg

nie jest ona duża, lecz zaczęło mnie zastanawiać czym może ona być spowodowana? Telefon ma mniej więcej dwa lata. Czy jest szansa na to, że z czasem zacznie się powiększać? Czy może ona stanowić kłopot przy wymianie baterii w cortland/ispot?

#2 robaczysko

robaczysko
  • 53 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 December 2018 - 23:12

To czyli telefon masz od początku?Jesteś pierwszym właścielelem?telefon ci czasem nie upadł,nie znam histori twojego telefonu,bo jak od początku jest twój to nie będzie problemów z wymianą bateri,chyba że jestes drugim włascielem i nie wiadomo co w nim było robione,a z tą plamą to od kiedy się pojawiła?powiekszać się nie powinna

#3 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 05 December 2018 - 23:18

Kupiony tydzień temu, a plamę zauważyłem wczoraj. Raczej nie było jej w chwili zakupu, bo pewnie bym ją zauważył. Mam nadzieję, że problemu nie będą robić przy wymianie 

#4 robaczysko

robaczysko
  • 53 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 06 December 2018 - 00:33

nie jest ona duża, lecz zaczęło mnie zastanawiać czym może ona być spowodowana? Telefon ma mniej więcej dwa lata. Czy jest szansa na to, że z czasem zacznie się powiększać? Czy może ona stanowić kłopot przy wymianie baterii w cortland/ispot

Napisałeś że telefon ma mniej więcej dwa lata a niżej pisze tydzień to ile w końcu ma?Jak tydzień to jak nówka i reklamacja się nalezy z w wymianą na nowy telefon-wada wyświetlacza

#5 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 06 December 2018 - 01:00

Tydzień temu kupił 2 letni telefon z nieznaną przeszłością pewnie w okazyjnej cenie. Plama nic nie szkodzi natomiast ja tak widzę pęknięcie na ekranie i to może stanowić problem przy próbie serwisu w autoryzacji.

#6 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1006 posts

Posted 06 December 2018 - 09:14

Ta plama, to kurz, który z czasem przedostaje pod ekran. Nie ma to wpływu na działanie i raczej zbytnio nie powinno się powiekszyć. Kiedy telefon jest na gwarancji to można wymienić ekran za darmo.

Edited by SERWIS.ME, 06 December 2018 - 09:14.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#7 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 06 December 2018 - 11:29

nie jest ona duża, lecz zaczęło mnie zastanawiać czym może ona być spowodowana? Telefon ma mniej więcej dwa lata. Czy jest szansa na to, że z czasem zacznie się powiększać? Czy może ona stanowić kłopot przy wymianie baterii w cortland/ispot
Napisałeś że telefon ma mniej więcej dwa lata a niżej pisze tydzień to ile w końcu ma?Jak tydzień to jak nówka i reklamacja się nalezy z w wymianą na nowy telefon-wada wyświetlacza

kupiony tydzień temu jako używany, dwuletni

Tydzień temu kupił 2 letni telefon z nieznaną przeszłością pewnie w okazyjnej cenie. Plama nic nie szkodzi natomiast ja tak widzę pęknięcie na ekranie i to może stanowić problem przy próbie serwisu w autoryzacji.

cena raczej dobra, ale nie jakaś mirkowa okazja. Raczej nie da się kupić telefonu ze znaną przeszłością nie licząc od znajomych i rodziny. Zbite szkło to tylko szybka ochronna.

Ta plama, to kurz, który z czasem przedostaje pod ekran. Nie ma to wpływu na działanie i raczej zbytnio nie powinno się powiekszyć. Kiedy telefon jest na gwarancji to można wymienić ekran za darmo.

Dzięki za wyjaśnienie. Niestety telefon już dawno po gwarancji, ale ważne że nie będzie się to powiększać, bo w takiej postaci mocno nie przeszkadza.

#8 tanhayi

tanhayi
  • 18 posts

Posted 06 December 2018 - 12:57

Przyjaciel kupił 2 lata temu iPhone 7. Od początku ma podobną plamkę w którymś tam rogu. Nie przeszkadza mu, nie powiększa się.

#9 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 06 December 2018 - 22:45

A ta plamka pojawia się na jasnych czy ciemniejszych tłach? Bo spotkałam się z sytuacją, gdzie pojawiało się to przy wyświetlaniu treści w "odpowiednich" kolorach...

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#10 untaztood

untaztood
  • 566 posts

Posted 10 December 2018 - 15:18

To jest kurz, który się dostaje przez nieszczelności przy przełączniku wibracji.

Miałem to samo w iPhone 6.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#11 bee3

bee3
  • 3841 posts

Posted 11 December 2018 - 22:02

To jest kurz, który się dostaje przez nieszczelności przy przełączniku wibracji.

Miałem to samo w iPhone 6.

Tak bywało

Edited by bee3, 11 December 2018 - 22:04.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#12 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 19 December 2018 - 19:28

Dzięki za odpowiedzi, serwis wymienił baterię i nie robił problemów z tej plamki. Szkoda tylko, że wymiana trwała tydzień (!) i przy okazji przestał działać głośnik rozmów oraz oba aparaty. Sam telefon natomiast przyszedł obklejony z każdej strony "czymś" dziwnym (smarki?), ekran był cały opalcowany i doszły 2 nowe ryski na ekranie. Bateria była kompletnie rozładowana, więc zakładam, że po wymianie nawet nie sprawdzili działania telefonu. Do tego nie był owinięty w folię w kartonie, a jedynie położony na folię i bezpośrednio pozostawiony pod pokrywką pudełka. Cortland w Poznaniu na Ratajczaka - serwis premium nie ma co...

#13 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 19 December 2018 - 20:05

W takim razie reklamuj, telefon powinien wrócić do Ciebie sprawny...

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#14 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 19 December 2018 - 20:16

Nie odpuszczę na pewno. Po prostu będąc zażenowanym poziomem serwisu chciałem się podzielić przebiegiem naprawy na forum.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users