Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Usterki aparatu i latarki po upadku iPhone’a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adam Korytkowski

Adam Korytkowski
  • 2 postów

Napisano 02 grudnia 2018 - 23:03

Witam,

Moja siostra posiada iPhone 7 plus, którego jakiś czas temu dostała ode mnie.

Kilka dni temu telefon jej upadł i dzień czy dwa później zauważyła, że ma problem z

* kamerą - w ogóle nie działa

* aparatem - działa tylko w aplikacjach Messenger i Instagram, nie działa w aplikacji Aparat - czarny ekran, co więcej przełączenie trybu na 2x (chyba mającego robić po dwa zdjęcia - nie wiem, aparat działa i robi jedno zdjęcie

* latarką - nie działa w ogóle

Przed upadkiem miała jeszcze jeden problem, gdyż podczas rozmowy (losowo, bez żadnego schematu) słychać było dziwne dźwięki w tle, jakby odgłos wiatraka czy wirnika

Dodam, że karta gwarancyjna (tel. nie był kupiony w App Store) została mi ukradziona wraz z telefonem :(

Czy ktoś mi pomoże co z tym zrobić ? Ekran już zamówiłem - jest potłuczony i tutaj nie ma żadnych wątpliwości, ale co zrobić z aparatem ??

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 900 postów
Napisano 03 grudnia 2018 - 01:59

1. iPhone nie ma karty gwarancyjnej.
2. Co masz na myśli pisząc, że była ona ukradziona z telefonem???
3. Odgłosy na płycie - to mógł być słynny hissgate - elementy płyty głównej syczały. Nie było to groźne, ale generalnie były wymieniane telefony na nowe z tego powodu - oczywiście nie bite.
4. Tryb 2x to jest dwukrotny zoom optyczny. Dwa obiektywy w 7 plus mają różne ogniskowe, wiec 2x przełączało między jednym, a drugim.
5. Jakieś zdjęcia może, jaki jest stan iPhone’a?

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 Adam Korytkowski

Adam Korytkowski
  • 2 postów

Napisano 03 grudnia 2018 - 07:46

1. iPhone nie ma karty gwarancyjnej.
2. Co masz na myśli pisząc, że była ona ukradziona z telefonem???
3. Odgłosy na płycie - to mógł być słynny hissgate - elementy płyty głównej syczały. Nie było to groźne, ale generalnie były wymieniane telefony na nowe z tego powodu - oczywiście nie bite.
4. Tryb 2x to jest dwukrotny zoom optyczny. Dwa obiektywy w 7 plus mają różne ogniskowe, wiec 2x przełączało między jednym, a drugim.
5. Jakieś zdjęcia może, jaki jest stan iPhone’a?

1. faktycznie :)

2. już nie istotne, miałem papierek który sprzedawca opisał jako kartę gwarancyjną, która była w samochodzie, który mi skradziono

3. jeśli telefon posiada takie odgłosy czy można coś z tym zrobić ? skoro to płyta to słabo to widzę :/

4. dlaczego przy 1x mam czarny ekren, 2x jest OK - aparat do wymiany ??

5. zdjęcia samego iPhone ?

#4 Bolsu07

Bolsu07
  • 604 postów

Napisano 03 grudnia 2018 - 08:51

1. faktycznie :)

2. już nie istotne, miałem papierek który sprzedawca opisał jako kartę gwarancyjną, która była w samochodzie, który mi skradziono

3. jeśli telefon posiada takie odgłosy czy można coś z tym zrobić ? skoro to płyta to słabo to widzę :/

4. dlaczego przy 1x mam czarny ekren, 2x jest OK - aparat do wymiany ??

5. zdjęcia samego iPhone ?

2. Napisałeś, że ukradli ci telefon z karta gwarancyjna (przynajmniej tak można wywnioskować z pierwszego postu). Na iP jest rok gwarancji producenta i żadne kwity nie są potrzebne.

4. Bo w 7 plus masz dwa aparaty z tyłu :) przełączasz się na ten drugi aparat. 

MacBook Pro 13 M1 | iMac 5K 27" 2017 | iPhone 12 Pro 128GB | ATV 3 gen | iPad Air Space Gray WIFI

#5 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 03 grudnia 2018 - 08:55

iPhone 7 Plus ma dwa aparaty z tyłu i z tego co opisujesz to uszkodzeniu uległ jeden z nich. Trzeba wymienić aparaty i to powinno wystarczyć.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych