Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Aplikacja Mail, a żywotność baterii

Best Answer Mordeliuss , 29 November 2018 - 11:53

Tak jak koledzy piszą, po co sie ograniczać z funcjonalnościa telefonu. To trochę tak jak niektórzy wyłączają 3g bo im dłużej trzyma bateria :D ja szczerze mowiąc wolę podpiąc telefon do ładowarki w aucie czy do powerbanka lub maca gdy pracuje przy biurku niz obcinac wszystko co molziwe by bateria dłużej trzymała.

Aktualnie w moim 7 plusie mecze telefon cały czas, non stop powiadomienia, rozmowy skype, rozmowy telefonicznie, wiadomości, maile, podłączony cały czas Amazfit, airpodsy i pod koniec dnia mam 30-40% i nie łąduje telefonu podczas dnia. Natomiast dojeżdzając swojego poprzedniego 6s ładowałem go w trakcie dnia raz od 30-50% co za pomoca szybkich ładowarek zajmowało kilkadziesiąt minut ;)

Czytając różne opinie mam wrażenie ze, ludzie boja sie ładować telefon w trakcie dnia bo bateria bedzie krócej trzymac :P Niestety mineła era telefonów które trzymały 14 dni :)

Go to the full post

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Aroox

Aroox
  • 24 posts

Posted 28 November 2018 - 22:59

Cześć ponownie, wydaje mi się, że piszę w odpowiednim dziale, bo w końcu to pytanie dotyczące iPhone'a, a więc do rzeczy:

Niesamowitą wygodą wydaje mi się aplikacja mail (no wiadomo czemu) i chciałem zacząć jej używać, ale przeczytałem, że drenuje to strasznie baterię, a rozwiązaniem może być wyłączenie funkcji PUSH w ustawieniach i stąd moje pytanie - czy jeśli włączyłbym pobieranie nowych wiadomości na "manualnie",  to odczuję jakąś różnicę w czasie pracy? W końcu wiadomości byłyby pobierane dopiero po wejściu do aplikacji, a nie "w locie" po aktywowaniu połączenia internetowego. Wiem, że mógłbym sprawdzić to sam, ale wolę zapytać niż konfigurować, żeby za kilka dni wszystko usuwać.

#2 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 posts

Posted 29 November 2018 - 10:14

Samo włącznie aplikacji zabiera więcej prądu niż aplikacja działająca w tle

• a.s-6704ce448e and Aroox like this

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

#3 winmaciek

winmaciek
  • 6950 posts
Posted 29 November 2018 - 10:53

Ja korzystam z włączonego pusha i nie narzekam na baterię. Z telefonu polecam ogólnie korzystać tak, by było wygodnie, a nie tak, by na koniec dnia koniecznie mieć 70-80% pozostałej baterii ;)
Włącz tego pusha i ciesz się emailami przychodzącymi od razu.
  • Aroox likes this

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#4 Mordeliuss

Mordeliuss
  • 66 posts
  • SkądRadom

Posted 29 November 2018 - 11:53   Best Answer

Tak jak koledzy piszą, po co sie ograniczać z funcjonalnościa telefonu. To trochę tak jak niektórzy wyłączają 3g bo im dłużej trzyma bateria :D ja szczerze mowiąc wolę podpiąc telefon do ładowarki w aucie czy do powerbanka lub maca gdy pracuje przy biurku niz obcinac wszystko co molziwe by bateria dłużej trzymała.

Aktualnie w moim 7 plusie mecze telefon cały czas, non stop powiadomienia, rozmowy skype, rozmowy telefonicznie, wiadomości, maile, podłączony cały czas Amazfit, airpodsy i pod koniec dnia mam 30-40% i nie łąduje telefonu podczas dnia. Natomiast dojeżdzając swojego poprzedniego 6s ładowałem go w trakcie dnia raz od 30-50% co za pomoca szybkich ładowarek zajmowało kilkadziesiąt minut ;)

Czytając różne opinie mam wrażenie ze, ludzie boja sie ładować telefon w trakcie dnia bo bateria bedzie krócej trzymac :P Niestety mineła era telefonów które trzymały 14 dni :)

• Aroox likes this

#5 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 posts

Posted 28 December 2018 - 08:38

dokladnie o to chodzi, po to są te wszystkie funkcje, żeby ich używać. Minęły już czasu starych baterii, można teraz spokojnie doładowywać baterię w ciągu dnia, nic się nie stanie. Po to są szybkie ładowarki

• a.s-6704ce448e likes this

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users