Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Szybkie zużywanie się baterii iPhone 8

Najlepsza odpowiedź krystek82 , 18 listopada 2018 - 12:45

Jak pisałem w innym temacie u mnie jest 94% a telefon za tydzień będzie miał równy rok. Póki co na Twoim miejscu nie przejmowałbym się za bardzo, obserwuj sobie ten wskaźnik od czasu do czasu i jeśli dalej będzie tak szybko spadać to wtedy interweniuj. Czasem są takie dziwne skoki że potrafi szybko spaść o 1-2% a potem długo długo nic nie spada. Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Aroox

Aroox
  • 24 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 11:25

Cześć, mam pytanie dotyczące zużywania się baterii w iPhone 8. Mianowicie - czy to normalne, że od zakupu 7 października tego roku przy 20 cyklach ładowania kondycja baterii spadła do 98%? Wiem, że w tym momencie to jeszcze nic, ale jeśli będzie lecieć w takim tempie, to za kilka miesięcy praktycznie się wykończy. Martwić się czy popadam w paranoję? Mierzone za pomocą funkcji w ustawieniach i programem 3uTools. Wrzucam zdjęcie z tego drugiego, bo jest tam więcej informacji. Telefon nigdy nie rozładował się do 0. Screen w załączniku.

Załączone pliki

Użytkownik Aroox edytował ten post 18 listopada 2018 - 11:26

#2 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 11:44

Ludzie, wy serio nie macie innych zmartwień? Jeśli telefon trzyma dobrze na baterii (czyli porównywalnie do innych 8) to czym tu się martwić? 

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#3 Aroox

Aroox
  • 24 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 11:46

Ludzie, wy serio nie macie innych zmartwień? Jeśli telefon trzyma dobrze na baterii (czyli porównywalnie do innych 8) to czym tu się martwić? 

Może tym, że inni po grubo ponad roku mają po 90-95%, a tutaj po niecałym 1,5 miesiącu spadło już o 2%? Próbuję się po prostu dowiedzieć czy "ten typ tak ma", czy jednak to może być jakiś problem z baterią, więc proszę w temacie.

#4 krystek82

krystek82
  • 169 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 12:45   Najlepsza odpowiedź

Jak pisałem w innym temacie u mnie jest 94% a telefon za tydzień będzie miał równy rok. Póki co na Twoim miejscu nie przejmowałbym się za bardzo, obserwuj sobie ten wskaźnik od czasu do czasu i jeśli dalej będzie tak szybko spadać to wtedy interweniuj. Czasem są takie dziwne skoki że potrafi szybko spaść o 1-2% a potem długo długo nic nie spada.
  • Aroox lubi to

#5 sn4ke

sn4ke
  • 317 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 13:26

Niepotrzebne zakładanie nowego tematu.

Jest już "Wasza kondycja według iOS

• winmaciek i Faflucy lubią to

iPhone 8, MBA

#6 Aroox

Aroox
  • 24 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 15:07

Niepotrzebne zakładanie nowego tematu.

Jest już "Wasza kondycja według iOS

I mam tam gubić swoją wypowiedź pośród "88%", "90%", "100%" itd. w tempie kilku wiadomości dziennie? Sorry, wolałem zapytać na spokojnie w nowym temacie zamiast się przekrzykiwać, ale krystek82 rozwiał moje wątpliwości, więc oznaczam jako rozwiązany.

#7 dobrakawa

dobrakawa
  • 838 postów

Napisano 18 listopada 2018 - 23:30

Popatrz na to z innej strony- szybciej ci spadnie poniżej minimum i na gwarancji będziesz mógł wymienić na nową baterię :D

Pro 2012, 14 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych