Cześć Wszystkim!
Mam następujący problem.. zakupiłem nowego iPhone'a XS w sklepie AB Photo, wersję demo (oryginalnie zafoliowany, nowy z taką różnicą - wg sprzedawcy, iż nie posiada słuchawek).
Telefon jako wersja demo fabrycznie miał zainstalowane jakieś gierki itp. W/g sprzedawcy należy urządzenie odtworzyć poprzez itunes .. i tak też uczyniłem.
Telefon wyłączył się samoistnie i update się nie powiódł.
Buszując w necie zacząłem kombinować z trybami DFU i awaryjnym stosując kombinacje klawiszy vol up vol down power przytrzymanie puszczenie itd itp. Niestety nic to nie pomaga pojawia się logo apple następnie wtyczka lightning z ikonką itunes i napis : 'support.apple.com/iphone/restore' .
Udaje się w itunes uzyskać okienko z zapytaniem o uaktualnienie / odtworzenie i czegokolwiek nie wybiorę to oprogramowanie się pobiera / rozpakowuje i gdy jest już gotowe w tel robi się czarny ekran a w itunes pojawia się komunikat 'czekam na iphone' i nic się nie dzieje.. gdy odpalam go kombinacją klawiszy to znowu robi się czarny ekran aż finalnie pojawia się w itunes błąd 4013..
Zanim oddam go do sklepu, może uda się coś z tym zadziałać ? Z wcześniejszymi iphoneami jakoś zawsze udawało się wyjść z opresji a ten 'dziad' twardo się nie daje