Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone XS Zatrzymał się na support apple com iphone restore

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 85Mateusz

85Mateusz
  • 5 posts

Posted 16 November 2018 - 21:09

Cześć Wszystkim! 

Mam następujący problem.. zakupiłem nowego iPhone'a XS w sklepie AB Photo, wersję demo (oryginalnie zafoliowany, nowy z taką różnicą - wg sprzedawcy, iż nie posiada słuchawek).

Telefon jako wersja demo fabrycznie miał zainstalowane jakieś gierki itp. W/g sprzedawcy należy urządzenie odtworzyć poprzez itunes .. i tak też uczyniłem.

Telefon wyłączył się samoistnie i update się nie powiódł.

Buszując w necie zacząłem kombinować z trybami DFU i awaryjnym stosując kombinacje klawiszy vol up vol down power przytrzymanie puszczenie itd itp. Niestety nic to nie pomaga pojawia się logo apple następnie wtyczka lightning z ikonką itunes i napis : 'support.apple.com/iphone/restore' .

Udaje się w itunes uzyskać okienko z zapytaniem o uaktualnienie / odtworzenie i czegokolwiek nie wybiorę to oprogramowanie się pobiera / rozpakowuje i gdy jest już gotowe w tel robi się czarny ekran a w itunes pojawia się komunikat 'czekam na iphone' i nic się nie dzieje.. gdy odpalam go kombinacją klawiszy to znowu robi się czarny ekran aż finalnie pojawia się w itunes błąd 4013..

Zanim oddam go do sklepu, może uda się coś z tym zadziałać ? Z wcześniejszymi iphoneami jakoś zawsze udawało się wyjść z opresji a ten 'dziad' twardo się nie daje :(

#2 Mikołaj Różycki

Mikołaj Różycki
  • 110 posts

Posted 16 November 2018 - 22:28

Nie wiem o co chodzi z tymi Xs'ami, ale za każdym razem na innym kompie jak chciałem podłączyć Xs'a musiałem pobrać dodatkową mini-aktualizację, którą sugerował iTunes. Bez tego nie było opcji się połączyć i występował podobny komunikat. Do jakiego komputera podłączasz iPhone'a? Mac czy PC?

#3 mpyro

mpyro
  • 154 posts
  • SkądDen Haag

Posted 16 November 2018 - 23:57

Mam wlasnie identyczna sytuacje i nic nie moge zrobic.Najsmieszniejsze jest to ze w niedziele wyjezdzam na miesiac do Azji i na obecna chwile nie mam telefonu sprawnego.Moj telefon to Iphone X

#4 Zireael

Zireael
  • 905 posts
  • SkądPomorze Zachodnie :)

Posted 17 November 2018 - 13:14

Udaje się w itunes uzyskać okienko z zapytaniem o uaktualnienie / odtworzenie i czegokolwiek nie wybiorę to oprogramowanie się pobiera / rozpakowuje i gdy jest już gotowe w tel robi się czarny ekran a w itunes pojawia się komunikat 'czekam na iphone' i nic się nie dzieje..

Podejrzewam, że podpiąłeś telefon pod Windows 10 ;). Mój tata miał tak na X podczas aktualizacji do 12.1 (tyle że on nie ma wersji demo). Jeśli masz taką możliwość to podepnij telefon pod inny komputer i tam spróbuj - ja taty telefon podpinałam akurat pod Maca i tam zainstalowałam system z zachowaniem danych (problematyczny krok przeszedł raz-dwa), więc dało radę go "zreanimować" :).

Edited by Zireael, 17 November 2018 - 13:15.

MacBook Pro 13 (2018)   |    Magic Mouse 2   |    iPhone 13 Pro Max   |    Watch Series 7 (41 mm)   |    iPad Pro 11 WiFi (2018)   |    AirPods 1

#5 mpyro

mpyro
  • 154 posts
  • SkądDen Haag

Posted 18 November 2018 - 00:08

U mnie wystarczylo zmienic port USB a tez mam Win 10.

#6 85Mateusz

85Mateusz
  • 5 posts

Posted 21 November 2018 - 22:02

Dziękuję za odpowiedzi. Tak jak kolega mpyro napisał pomogło i u mnie ..podpiąłem pod inny port USB (też Win 10). Klikałem jeszcze klawiszami w/g instrukcji restore. 

W każdym bądź razie udało się : - ) 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users