Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Yanosik + google mapy? | Jaka kondycja baterii to minimum warte uwagi?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 16 November 2018 - 14:17

Cześć, planuję powrót do iOS po długiej przerwie jednak ostatnio sporo jeżdżę z yanosikiem oraz mapami google i tu andek 8.0 naprawdę daje radę, bo jedno i drugie można minimalizować:
z2yEA4i.jpg
Jak to wygląda aktualnie na iOS? Pływającej ikony pewnie nadal nie ma, ale czy da się w jakiś sposób reagować na zgłoszenia bez przełączania aplikacji, mając yanosika w tle?

Druga sprawa to ile tak mniej więcej pojemności baterii powinien mieć używany iP żeby warto było go kupić? Mam możliwość kupna 6S Plusa jednak w ustawieniach pokazuje tam 89% - warto czy lepiej ominąć? Od ilu procent zaczyna się to sławne "spowalnianie"?

Edited by Jumperone, 16 November 2018 - 14:18.

#2 maciek257

maciek257
  • 5 posts

Posted 16 November 2018 - 14:26

Cześć,

Co do Yanosika to często używam, ale zazwyczaj bez Google Maps także nie jestem pewien, dzisiaj będę w trasie i na pewno sprawdzę.

Jeśli chodzi o baterię to 2 dni temu sprzedałem iPhone 6s Plus z kondycją baterii 90% i telefon bez problemu wytrzymywał ponad 1 dzień aktywnego użytkowania. Nie zauważyłem różnicy w czasie działania odkąd go kupiłem.

Spowalnianie w iPhone 6 (bez plusa) zaczęło się w moim przypadku przy 79% kondycji baterii.

#3 Jumperone

Jumperone
  • 14 posts
  • SkądWlkp

Posted 17 November 2018 - 10:34

Dzięki za wypowiedź, jeszcze ta kwestia yanosika mnie interesuje :)

Edited by Jumperone, 17 November 2018 - 10:34.

#4 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2018 - 12:09

yanosik działa w tle, informuje o zagrożeniach i patrolach, ale nie da się zareagować bez przełączania się pomiędzy aplikacjami. W praktyce na ekranie widzisz Google Maps, a w tle słychać zgłoszenia yanosika.

MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)

iPhone 14 Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users