Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja kalendarzy Outlook <-> Icloud

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 majkel02

majkel02
  • 3 postów

Napisano 05 listopada 2018 - 10:14

Witajcie

zaczynam właśnie przygodę z Macbookiem Pro 13 (pierwszy Mac) i już ze startu mam problem z kalendarzami. Mianowicie używam Outlooka dla Mac w którym prowadzę swój główny kalendarz i chciałbym wydarzenia stamtąd synchronizować z kalendarzem iCloud. Probując do outlooka dodać konto icloud niestety nie mogę tego zrobić i potwierdziłem to w supporcie Apple.

Pytanie w takim razie czy istnieją może aplikacje które dokonują synchronizacji między tymi kalendarzami?

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6 906 postów
Napisano 05 listopada 2018 - 12:09

Rozwazałeś przesiadkę na inny program, np. systemowy Kalendarz? Outlook, niestety, nawet na Windows, jest koszmarnym kawałkiem softu. On nie obsługuje sensownie nawet poczty Outlook (Hotmail) Microsoftu.

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 majkel02

majkel02
  • 3 postów

Napisano 05 listopada 2018 - 15:43

Dopóki nie będę miał na 100% pewności że to działa to na razie nie biorę tego pod uwagę.

Mam już kupioną licencję , poza tym cała firma używa pakietów office i kalendarzy outlooka więc generalnie korzystaie z innego softu nie było moim celem przy okazji kupowania licencji.

#4 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1 888 postów

Napisano 05 listopada 2018 - 16:13

Ja na systemowym kalendarzu mam Exchange  z firmy, własny kalendarz iCloud i kalendarz Google (a i jeszcze Outlook z MS Office 365), One się wzajemnie nie synchronizują, ale wszystkie są razem i jednocześnie pokazywane w jednym kalendarzu. Podobnie jest na iPhone. Każdy serwer ma swoje dane, ale aplikacje pokazują je łącznie i oznaczają kolorkami. Ważne tylko, by nie wysłać do firmy zaproszenia zrobionego w iCloud, tylko wybrać kalendarz MS. Dodaj konto exchange od systemu, a dane z outlooka zobaczysz we wszystkich aplikacjach kalendarzowych (ja mam jeszcze Fantastical2) 

#5 majkel02

majkel02
  • 3 postów

Napisano 02 stycznia 2019 - 21:48

Niestety nie mamy firmowych exchange a chodzi tu o firmowego maila (na niego przychodzą zaproszenia itd).

Może znacie jakąś aplikację która zrobi to ale jakoś naookoło? Przykładowo Outlook -> Google Calendar -> kalendarz iCloud?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych