Zrobiłem tabele porównawczą na podstawie pierwszych testów. Różnica jest jednak dość spora. Ten nowy Air to będzie słabizna pokroju m3 z Macbooka. Kupiłem go zaraz po premierze i po kilku dniach odeslałem. Wydajność gorsza niż na AIRze. W syntetykach wychodzi lepiej m3, ale w realnym użyciu procek jakby się powoli rozkręcał i dławił pod mocnym obciążeniem.
Czas na baterii czy to będzie 9 w pro czy 12 w Air nie robi mi różnicy. Bardziej zależy mi na jasnym wyświetlaczu, lubię pracować na tarasie, a w słoneczne dni mój stary Air wymiękał. Tutaj wydaje mi się, że Pro będzie lepszym wyborem (500 nit). Kupię chyba Pro 2017 z 8GB ram i dyskiem 128gb. Skoro teraz na Airze daje radę to myślę, że na nowszym Pro też da radę 
Ceny Appla za dodatkowy RAM czy większy dysk to jakieś nieporozumienie. Większy dysk w zasadzie jest mi niepotrzebny tak czy siak, bo używam iCloud + zewnętrzny dysk podpięty do routera. 16 GB ramu by się przydało, ale myślę, że nie warto dopłacać. Kupię tego PRO poczekam rok, sprzedam go i kupię prawdziwy przeskok czyli jak wspomniał kolega EMEJ 4 core + 16gb z Touch barem. Co o tym myślicie?

Użytkownik iNdeed edytował ten post 05 listopada 2018 - 00:42