Ogolnie przetestowałem już wszystkie z Allegro i w akcie desperacji chciałabym zapytać bo moze ja coś robię źle :/
Schemat zawsze jest taki:
1.Kupuje baterie, instaluje ją i wszystko działa idealnie (płynnie, nie zacina sie system, bateria sie ładuje)
2. Pracuje na baterii przez dzień-dwa doładowując sporadycznie
3. Zostawiam macbooka np. na weekend i po weekendzie poziom naładowania wynosi 0. Ładowarka nie chce ładować macbooka a jak go odpalę na kablu to system chodzi z prędkością zawirusowanego na maxa Windowsa Vista ... zacina sie podczas wpisywania adresu www, ruch myszki nawet nie jest płynny, komputer działa do póki jest na kablu (jak sie go odłączy to zdycha). Poza tym moze byc 5 godzin na tym kablu a nie wskoczy 1% i cały czas komunikat- Ładowanie nie odbywa sie 2%...
4. Odsyłam baterie w ramach 10 dni zwrotu albo gwarancji, dostaje nowa sztukę tego samego modelu albo zwrot środków —> powrót do pkt 1.
Moze oprócz wkręcenia śrubek i podłączenia złącza trzeba coś jeszcze zrobic w systemie albo jakiś reset (bardziej zaawansowany niż zwykły restart z palca).
Przetestowałem już wiele modeli i marek (nie wiem czy można wymienić nazwy ale w tym przypadku to raczej reklama nie będzie) i na ogniwach ATL i nie i droższych i tańszych i zupełnie tanich z Allegro ...
Pamietam, ze podobny problem miałem z MacBook Air tyle, ze w końcu trafiłem na używana oryginalna baterie w dobrym stanie i akceptowalnej cenie.
Będę mega wdzięczny za pomoc

Użytkownik Kuba00 edytował ten post 31 października 2018 - 11:17