Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak usunąć pobrany dokument z icloud (pliki) na iPhonie?

Najlepsza odpowiedź Gość_przelon_* , 26 października 2018 - 17:10

Nie do końca rozumiem problem. Jeśli wejdziesz na „aplikacje” pliki i wybierzesz lokalizacje i nie masz nic w pozycji „na tym telefonie” to znaczy ze wszystko jest na icloud. Jeśli wejdziesz na icloud i plik się pobierze to po jakimś czasie sam się usunie. Przynajmniej u mnie tak jest. Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Krzysztof09

Krzysztof09
  • 97 postów

Napisano 26 października 2018 - 16:48

Cześć,

Czy ktoś z Was orientuje się jak usunąć pobrany z aplikacji Pliki dokument na tel, ale oczywiście bez usuwania z icloud? 

Wchodziłem do ustawień telefonu oraz do zakładki pamięć, ale mam tam tylko opcje "Pliki" i jak w nią wejdę to nie wyświetla się żaden dokument jaki mam pobrany.

#2 Gość_przelon_*

Gość_przelon_*

Napisano 26 października 2018 - 17:10   Najlepsza odpowiedź

Nie do końca rozumiem problem. Jeśli wejdziesz na „aplikacje” pliki i wybierzesz lokalizacje i nie masz nic w pozycji „na tym telefonie” to znaczy ze wszystko jest na icloud. Jeśli wejdziesz na icloud i plik się pobierze to po jakimś czasie sam się usunie. Przynajmniej u mnie tak jest.

#3 Krzysztof09

Krzysztof09
  • 97 postów

Napisano 26 października 2018 - 17:24

Nie do końca rozumiem problem. Jeśli wejdziesz na „aplikacje” pliki i wybierzesz lokalizacje i nie masz nic w pozycji „na tym telefonie” to znaczy ze wszystko jest na icloud. Jeśli wejdziesz na icloud i plik się pobierze to po jakimś czasie sam się usunie. Przynajmniej u mnie tak jest.

- Wrzuciłem dokumenty na icloud.

- Pojawiły mi się do ściągnięcia na urządzenie bezpośrednio w aplikacji Pliki niepobrane (chmurka w prawym rogu dokumentu).

- Ściągnąłem je na telefon (jakieś 200 mb).

I teraz tak: jak usunę je na telefonie w aplikacji Pliki to usuną mi się z icloud. W ustawienia -> ogólne -> iPhone (pamięć), widzę apkę Pliki, ale tam się wyświetla tylko wielkość plików ogółem (nie ma wyszczególnionych) dokumentów. Czytałem na necie, że powinna się tam pojawić dodatkowa opcja jak iCloud, w której pokazuje dokumenty ściągnięte z chmury na urządzenie, gdzie możesz usuwać pobrane dokumenty z urządzenia. U mnie się nic takiego nie pojawia.

Ale... wiem o co Ci chodzi już. U mnie nie ma tam opcji "na tym telefonie". To teraz wyjaśnij mi w jakim celu musiałem kliknąć ściągnięcie dokumentów z iCloud Drive skoro one są tylko w chmurze? Bo czegoś tu nie rozumiem, skoro pobrałem to faktycznie powinny być tam gdzie piszesz, a jednak ich nie ma. Dziwne.

Widzisz problem chyba tkwi w czymś innym- przyznaje bez bicia, że ja chyba po prostu nie wiem jak to powinno działać / wyglądać i stąd cały mój problem :)

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 065 postów
Napisano 27 października 2018 - 06:29

Problem tkwi w tym, że Apple postanowiło, żeby nie komplikować Amerykanom życia, nie narażać ich na niepotrzebny stres związany z koniecznością dokonywania samodzielnych wyborów i dlatego samo decyduje, co i kiedy jest przechowywane lokalnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych