Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s szybko rozładowuje się bateria

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#76 Sidoluks

Sidoluks
  • 2 postów

Napisano 03 listopada 2018 - 13:03

W marcu kupiłem nowego iPhone 6s. Obecnie maksymalna pojemność baterii wynosi 88%. Telefon używam normalnie, 2-3 godziny dziennie. Nie gram na nim w gry. Używam go do aplikacji społecznościowych oraz Feedly, Spotify czy Endomondo. Używam oryginalnej ładowarki, zazwyczaj przez noc.

Pierwszy raz uwagę na maksymalną pojemność baterii zwróciłem uwagę na przełomie maja i czerwca, gdy wynosiła 94% (SE dziewczyny miał wtedy 97%). Pomyślałem wtedy, że pewnie po prostu więcej używam telefonu, 6s ma większe zapotrzebowanie na baterię i tyle.

Te 94% utrzymywało mi się przez kilka miesięcy. Chociaż w międzyczasie po któreś aktualizacji iOS telefon potrafił mi się całkowicie rozładować przez noc, więc musiałem go na noc trzymać podpiętego do ładowarki. Problem rozwiązała któraś łatka do iOS.

Problem z nagłym spadkiem kondycji pojawił się z dwa miesiące temu (wraz z aktualizacją do iOS12?). Nagle spadło o dwa procent do 92% a gdy po dwóch tygodniach znów sprawdziłem, spadło do 90%. Niby mój iPhone wytrzymuje na jednym ładowaniu 24h, ale zauważyłem u niego dziwne spadki procentów. Bateria potrafi tracić 5% w 1 minutę, 10% w kilka minut a potem długi czas bateria trzyma bez żadnych strat w procentach. W tym czasie  też raz iPhone nieoczekiwanie się wyłączył i mam włączoną "Gotowość na szczytowy pobór mocy".

Kumpel mi doradził, że wina może leżeć w aktualizacji do iOS12, która mogła się źle nadgrać na poprzedni system i żebym zainstalował system na czysto. Po zainstalowaniu na czysto kondycja spadła mi od razu do 89%. Było to tydzień temu. Dzisiaj kondycja baterii to już tylko 88%. Więc jak widać, nic to nie pomogło. Średnio co tydzień maksymalna pojemność spada o jeden procent.

Reklamować już tę baterię, czy przed spadkiem do 80% nie ma to sensu?

#77 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 07 listopada 2018 - 01:19

Wgrałem na razie beta 12.1 i jest lepiej niemniej jednak bateria to padło (po 14 miesiącach).

Znalazłem w szufladzie zony stary 5s (o dziwo bateria trzyma dużo lepiej niż 6S ale może dlatego ze ekran mniejszy) wiec zdecyduje się wysłać 6S do Apple.

W NL 29 Euro + koszty wysyłki wiec taniocha a przynajmniej nie stracę gwarancji i na dodatek następny nabywca będzie miał na jakiś czas problem z głowy bo za 6 msc przesiadka na nowszy model.

Zacznij od sprawdzenia czy nie da się za darmo: https://www.apple.co...pectedshutdown/

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#78 surow

surow
  • 13 postów

Napisano 16 listopada 2018 - 14:16

Niestety muszę zabulić :(

#79 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 16 listopada 2018 - 14:50

moja zona ma nowiiutka baterie w 6s wymienioną w cortland - ostatnie ladowanie telefonu trwało 4 godziny .... w tych 6s ta bateria to najwieksza porazka tego telefonu trzyma max 1 dzien a to ladowanie jest dluzsze od muru berlinskiego

#80 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 listopada 2018 - 15:43

moja zona ma nowiiutka baterie w 6s wymienioną w cortland - ostatnie ladowanie telefonu trwało 4 godziny .... w tych 6s ta bateria to najwieksza porazka tego telefonu trzyma max 1 dzien a to ladowanie jest dluzsze od muru berlinskiego

Kup sobie ładowarkę od iPada, będzie sporo szybciej.

iPhone 15 Pro

#81 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 16 listopada 2018 - 15:45

Dokładnie. Ewentualnie inna dobrej firmy która ma wydajność 2A.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#82 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 17 listopada 2018 - 00:28

... a to ladowanie jest dluzsze od muru berlinskiego

To chyba nie jest źle, bo z muru berlińskiego niewiele przecież zostało

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#83 Klicho

Klicho
  • 1 postów

Napisano 13 kwietnia 2019 - 17:36

Witam to ja mam pytanie. Wymienilem niedawno baterie w swoim 6s na oryginalna. Kondycja baterii pisze 100% lecz uruchomienie gry np powiedzmy na 30 min znika 20-25% baterii. Czy to uszkodzona bateriia czy cos jeszcze moze byc ?

#84 iDoit Serwis Apple

iDoit Serwis Apple
  • 451 postów

Napisano 02 lipca 2019 - 09:10

na gwarancji?

Pogwarancyjny Serwis Apple Warszawa
Warszawa, ul. Gagarina 31

Pogwarancyjny Serwis iPhone Wrocław

Wrocław, Kościuszki 65

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych