iPhone 6s szybko rozładowuje się bateria
Napisano 24 października 2018 - 16:34
- czesiekwiesiek lubi to
Napisano 24 października 2018 - 18:25
Z tego co zauważyłem to odświeżanie pogody w tle ciągnie przez noc sporo %. Miałem tak na 6s i teraz na X. Wyłączyłem testowo odświeżanie pogodzie i przez noc uciekł cały 1%.
Odswiezanie w tle wlaczone - alw na wlaczonym wi-fi/danych komorkowych, czy bez netu tez zre, bo probuje sie laczyc?
Napisano 24 października 2018 - 18:31
Z włączonym wifi/lte cały czas. Serio jest ktoś kto to wyłącza? :v
Swoją drogą wyłączyłem i nie widzę różnicy w działaniu pogody
MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro
Napisano 24 października 2018 - 18:33

Nie chce by powiadomienia mnie wybudzaly (tak wiem, jest funkcja nie przeszkadzac).
Napisano 24 października 2018 - 18:54
Mikołaj Maciejko, nie ma się co chwalić studiami, bo wygląda na to, że rzeczywiście masz małą wiedzę
- podany na stronie Apple czas czuwania iPhone 6S wynosi do 10 dni - czyli tydzień bez ładowania jest całkiem realny, gdy nie korzystamy z telefonu
- zużycie energii różni się w zależności od pory dnia - śmiem twierdzić, że im więcej wiadomości, połączeń i powiadomień, tym więcej działa moduł WiFi/LTE, nawet jak tego nie odbierasz lub w trybie "nie przeszkadzać", więc za dnia na czuwaniu będzie spadać szybciej niż nocą
- plus tak jak pisał Regiss nie można przyjmować, że 1% = ileś tam godzin i liczyć tego w ten sposób, zbyt dużo zmiennych na to wpływa, choćby samo nieregularne naliczanie procentu naładowania baterii - daję głowę że Apple chce żebyś się jarał, że masz ciągle dużo baterii i tym jak długo telefon ci działa na ostatnich kilku procentach
sn4ke, z tego co zauważyłem to problem z baterią nie dotyczy iPhonów z czterordzeniowymi, energooszczędnymi procesorami, a jedynie starszych urządzeń - iPhone 7 ma dwa rdzenie, które działają podczas normalnego użytkowania i dwa mocniejsze do gier i tylko wtedy się na nie przełącza - iPhone 6S ma tylko dwa mocne rdzenie i jedzie na nich na okrągło, więc zużycie energii jest większe
PS
Pogodę mam odinstalowaną, a odświeżanie w tle wyłączone - nie zauważyłem zbytniej zmiany z odświeżaniem czy bez - odpalam Safari i bateria leci w oczach
Co do iOS11.4 to chyba w tej aktualizacji, albo w poprzedniej (11.3) Apple wprowadziło opcję "kondycja baterii" i przy okazji zrobiło coś z zarządzaniem energią, bo czytałem informacje o użytkownikach skarżących się na zwiększone zużycie energii właśnie od tego czasu. iOS12 jeszcze pogorszył sprawę.
Użytkownik Szaden edytował ten post 24 października 2018 - 19:01
Napisano 24 października 2018 - 20:16
Mikołaj Maciejko, nie ma się co chwalić studiami, bo wygląda na to, że rzeczywiście masz małą wiedzę
Zapewniam Cię, że niezwykle rzadko używam tego argumentu. Nie lubię go. Tutaj zostałem sprowokowany przez innego użytkownika a odnośnik do konkretnej uczelni podałem dopiero po kolejnej sugestii z tym związanej. Mimo to, oczywiście masz prawo uważać co chcesz na temat mojej wiedzy. Tyle tylko, że elektronika, to nie jest umiejętność odczytywania procentów z ekranów elektronicznych gadżetów, ani znajomość ich specyfikacji, tylko rozumienie, w jaki sposób one działają. Więc jeżeli nigdy w życiu nie zaprojektowałeś i nie skonstruowałeś od zera żadnego urządzenia elektronicznego, to proszę Cię, zrozum, że nie jesteś najwłaściwszą osobą, żeby zarzucać mi brak wiedzy w tej dziedzinie.
- podany na stronie Apple czas czuwania iPhone 6S wynosi do 10 dni - czyli tydzień bez ładowania jest całkiem realny, gdy nie korzystamy z telefonu
- zużycie energii różni się w zależności od pory dnia - śmiem twierdzić, że im więcej wiadomości, połączeń i powiadomień, tym więcej działa moduł WiFi/LTE, nawet jak tego nie odbierasz lub w trybie "nie przeszkadzać", więc za dnia na czuwaniu będzie spadać szybciej niż nocą
- plus tak jak pisał Regiss nie można przyjmować, że 1% = ileś tam godzin i liczyć tego w ten sposób, zbyt dużo zmiennych na to wpływa, choćby samo nieregularne naliczanie procentu naładowania baterii - daję głowę że Apple chce żebyś się jarał, że masz ciągle dużo baterii i tym jak długo telefon ci działa na ostatnich kilku procentach
Pisałem już o tym bodaj dwukrotnie w tym wątku, że wskazania procentowe na wyświetlaczu są, z różnych powodów, dalekie od rzeczywistego zużycia energii i nie należy się do nich zbytnio przywiązywać.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 24 października 2018 - 20:28
- czesiekwiesiek lubi to
Napisano 24 października 2018 - 20:45
Na iOS12 wskazania na wyświetlaczu są nie tylko dalekie od rzeczywistości, ale także dalekie od wszelkiej logiki... ten wskaźnik nie ma być idealnie miarodajny, ale po coś on jest, ma pomóc nam rozplanować sobie dzień ze smartfonem, tak by nie zaskoczył nas brak energii... teraz to niemożliwe.
Co do tego, komu przybyło baterii... to ja po restarcie mam zawsze z 10-15% więcej niż przed - na starszym sofcie takie jazdy się nie zdarzały, a bateria przypominam sprawna, wymieniana w ASO na gwarancji
Użytkownik Szaden edytował ten post 24 października 2018 - 20:46
Napisano 25 października 2018 - 18:10
byłem w zewnętrznym serwisie, do iSpot niestety mi nie po drodze, i jak na razie naładowałem do 100% i od 1,5 godziny pomimo włączonego neta dalej trzyma, może w końcu da się tego iPhone używać bez obawy że za chwile padnie
Macbook Pro 13 M1 8GB/256GB, iPhone XS 64GB
Napisano 25 października 2018 - 18:29
Serio wymieniłeś baterie na jakieś chińskie cudo?
Napisano 25 października 2018 - 18:37
z ciekawości, jeśli można, ile zapłaciłeś za tę baterię z wymianą?byłem w zewnętrznym serwisie, do iSpot niestety mi nie po drodze, i jak na razie naładowałem do 100% i od 1,5 godziny pomimo włączonego neta dalej trzyma, może w końcu da się tego iPhone używać bez obawy że za chwile padnie
Napisano 26 października 2018 - 02:48
Serio wymieniłeś baterie na jakieś chińskie cudo?
yup, i tak używany i nie ma gwarancji więc wiesz, zrobi kaput to będę niestety nowy telefon musiał kupić.
z ciekawości, jeśli można, ile zapłaciłeś za tę baterię z wymianą?
też 130zł
Napisano 26 października 2018 - 05:19
Napisano 26 października 2018 - 08:37
No u nas wymiana kosztuje 99 złotych, więc nawet z przesyłką wyszło by taniej niż 130 złotych.
1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.
Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11
Napisano 26 października 2018 - 18:49
No u nas wymiana kosztuje 99 złotych, więc nawet z przesyłką wyszło by taniej niż 130 złotych.
i będę wysyłał telefon do "Goroli" z Krakowa nie dzięki.
Napisano 26 października 2018 - 19:07
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 26 października 2018 - 19:23
Bez komentarza jeśli chodzi o autora.
Napisano 26 października 2018 - 21:22
a trzeba telefon wymazac przed ooddaniem do ispota na wymiane baterii ?
Napisano 26 października 2018 - 22:07
Trzeba na 100% wyłączyć Find My iPhone. Reszta podejrzewam, że jest bez znaczenia, bo pewnie i tak wgrają system na nowo. Przed wylogowaniem się z iCloud zrobiłabym jeszcze kopię zapasową .
A w czym Ci przeszkadza ten Kraków? Jeśli rzeczywiście chcesz mieć sprawny telefon, to miasto, w którym znajduje się serwis, nie powinno mieć dla Ciebie absolutnie żadnego znaczenia... Tak na marginesie... @SERWIS.ME to autoryzowany serwis Apple, jeśli nie widziałeś stopki .
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 26 października 2018 - 23:28
99 zł kusi, ale ja wolę zapłacić 130 w autoryzowanym u siebie w mieście, albo nawet i 150, ale mieć wymienione od ręki i nie musieć wysyłać i czekać
Napisano 27 października 2018 - 03:42
99 zł kusi, ale ja wolę zapłacić 130 w autoryzowanym u siebie w mieście, albo nawet i 150, ale mieć wymienione od ręki i nie musieć wysyłać i czekać
Jakbym miał zapasowy telefon to bym wysłał, niestety nie mam takiego telefonu, po za tym potrzebuję go w pracy, co chwile ktoś do mnie dzwoni więc ważne jest bym był w stanie odebrać telefon.
Napisano 27 października 2018 - 09:13
Niy blamuj sie chopie.
Jakbym miał zapasowy telefon to bym wysłał, niestety nie mam takiego telefonu, po za tym potrzebuję go w pracy, co chwile ktoś do mnie dzwoni więc ważne jest bym był w stanie odebrać telefon.
Do Katowic masz niecałe 20km, gdzie jest kilka ASA z oryginalnymi bateriami wymienianymi "od ręki" za 129zł.
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 27 października 2018 - 18:23
Może tam są "Gorole" z Katowic i też odpadają .
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 27 października 2018 - 19:00
Niy blamuj sie chopie.
Do Katowic masz niecałe 20km, gdzie jest kilka ASA z oryginalnymi bateriami wymienianymi "od ręki" za 129zł.
Jerona, mo synek problemy, na kole to szafnie we 3h
W iMad było za 99zł, przynajmniej swego czasu tyle płaciłem za wymianę w iP8. W Galerii Katowickiej chyba parking 2h darmowy, przejdzie na drugą stronę i pobawi się nowymi zabawkami przy okazji ale jak uparty to niech się męczy
Napisano 28 października 2018 - 22:29
W iMad było za 99zł, przynajmniej swego czasu tyle płaciłem za wymianę w iP8. W Galerii Katowickiej chyba parking 2h darmowy, przejdzie na drugą stronę i pobawi się nowymi zabawkami przy okazji ale jak uparty to niech się męczy
Teraz już chyba promocja za 99zł. skończyła się i jest 129zł.
Ale to i tak niedużo zwłaszcza, że od stycznia szykuje się wzrost dotychczasowej ceny za wymianę baterii o 20EUR. (a w iPhone X o 40EUR).
Pomogłem ? - Lubię to
Napisano 02 listopada 2018 - 16:23
Wgrałem na razie beta 12.1 i jest lepiej niemniej jednak bateria to padło (po 14 miesiącach).
Znalazłem w szufladzie zony stary 5s (o dziwo bateria trzyma dużo lepiej niż 6S ale może dlatego ze ekran mniejszy) wiec zdecyduje się wysłać 6S do Apple.
W NL 29 Euro + koszty wysyłki wiec taniocha a przynajmniej nie stracę gwarancji i na dodatek następny nabywca będzie miał na jakiś czas problem z głowy bo za 6 msc przesiadka na nowszy model.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych