Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 6s szybko rozładowuje się bateria

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#26 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 23 października 2018 - 03:26

A ja mówię żeby poczekać na iOS 12.1 - to przecież niecały miesiąc - i dopiero wtedy zdecydować o wymianie

I tak trzeba coś zrobić, bo jak nic na nim nie robię to jest jeszcze ok, tylko że jak już włączę wi-fi to już bateria aż w oczach dosłownie się traci. Po za tym wyczyściłem siatkę głośnika i jest trochę lepiej z jakością rozmów ale to dalej nie to. 

Macbook Pro 13 M1 8GB/256GB, iPhone XS 64GB

#27 relakzstyle

relakzstyle
  • 189 postów

Napisano 23 października 2018 - 06:52

co do baterii - moja zona ma telefon tez 6s - bateria 78 procent bodajze. Mam pewne watpliwosci czy telefon nie byl juz kiedys rozbierany. Jesli byl - 'ASO" apple nie wymieni baterii. Skoro na rynku nie ma baterii od apple to co w tym wypadku ? telefon do wyrzucenia ?

#28 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 23 października 2018 - 07:16

co do baterii - moja zona ma telefon tez 6s - bateria 78 procent bodajze. Mam pewne watpliwosci czy telefon nie byl juz kiedys rozbierany. Jesli byl - 'ASO" apple nie wymieni baterii. Skoro na rynku nie ma baterii od apple to co w tym wypadku ? telefon do wyrzucenia ?

Najpierw sprawdź w ASO, a jeśli nie wymienią, pozostaje Ci skorzystanie z zamiennika. Ale, jak będzie służył, trudno powiedzieć. Można zaryzykować, bo w przeciwnym razie i tak do wyrzucenia, wiec nie ma zbyt wiele do stracenia.

#29 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 23 października 2018 - 13:32

I tak trzeba coś zrobić, bo jak nic na nim nie robię to jest jeszcze ok, tylko że jak już włączę wi-fi to już bateria aż w oczach dosłownie się traci.

Mi bateria spada 10% przez noc, kiedy śpię i telefonu w ogóle nie używam... a była wymieniana na nową w ASO

Moim zdaniem to jest naciąganie na kasę za wymianę baterii, że niby tylko 150 zł, że taka mała kasa, owieczki zapłacą.

Lepiej sprzedać telefon i poszukać na allegro identycznego, ale z zainstalowanym iOS10, bo downgrade już chyba nie zrobisz...

Użytkownik Szaden edytował ten post 23 października 2018 - 13:35

#30 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 23 października 2018 - 13:50

Mi bateria spada 10% przez noc, kiedy śpię i telefonu w ogóle nie używam... a była wymieniana na nową w ASO

No ale to, że Ty śpisz, nie znaczy przecież, że śpi także Twój telefon. Cały czas jest połączony z siecią, sprawdza pocztę, otrzymuje powiadomienia itd. To nie jest perpetuum mobile.

Moim zdaniem to jest naciąganie na kasę za wymianę baterii, że niby tylko 150 zł, że taka mała kasa, owieczki zapłacą.

Nie 150 tylko 129 zł, a czasem taniej. Za nową, oryginalną baterię, usługę jej wymiany i utylizację starej. Uważasz, że ile powinno być? Prowadziłeś kiedyś jakąś działalność gospodarczą? Kiedyś cena za to wynosiła bodaj 350 zł i to faktycznie było nieadekwatnie dużo i zachęcało do szukania alternatywnych rozwiązań. Obecnie kupowanie zamienników nie ma żadnego ekonomicznego uzasadnienia.

Lepiej sprzedać telefon i poszukać na allegro identycznego, ale z zainstalowanym iOS10, bo downgrade już chyba nie zrobisz...

I wyjdzie Ci taniej i pewniej? Powodzenia! W bonusie dostaniesz brak Apple Pay, bo na iOS 10 nie działa w Polsce.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 23 października 2018 - 14:14

#31 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 23 października 2018 - 14:13

Panowie czasem wymiana baterii nie pomaga bo telefon jest zwyczajnie zepsuty. Są usterki na płycie głównej, są uszkodzone układy które zużywają energię nawet kiedy telefon leży nieużywany i nawet na nowej, oryginalnej baterii telefon działa krótko. I nie jest to wina baterii tylko samego telefonu. 

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#32 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 23 października 2018 - 15:13

Panowie czasem wymiana baterii nie pomaga bo telefon jest zwyczajnie zepsuty. Są usterki na płycie głównej, są uszkodzone układy które zużywają energię nawet kiedy telefon leży nieużywany i nawet na nowej, oryginalnej baterii telefon działa krótko. I nie jest to wina baterii tylko samego telefonu. 

No mam nadzieję że nie bo inaczej to już bym chyba całkiem się załamał.

#33 Faflucy

Faflucy
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 października 2018 - 15:47

Czytam ten wątek i nie wiem po co te głupie dyskusje, skoro już w pierwszym poście jest napisane "Wiem że telefon jest używany i jego sprawność baterii to 74%" To chyba powinno wystarczyć, ewidentnie widać, że bateria jest już zużyta.

Użytkownik Faflucy edytował ten post 23 października 2018 - 15:48

#34 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 23 października 2018 - 15:58

Dyskusja jak najbardziej zasadna...czytaj post SERWIS.ME bywają sytuacje jak kolega napisał czasem zużyta bateria, a czasami uszkodzony telefon....wcale ewidentnie nie widać.

#35 SERWIS.ME

SERWIS.ME
  • 1 006 postów

Napisano 23 października 2018 - 15:59

74% to bateria kompletnie zużyta i nie ma w tym nic dziwnego, że telefon krótko działa lub się wyłącza.

1CORE - Autoryzowany serwis Apple. Naprawy gwarancyjne i pogwarancyjne.

Jana Zamoyskiego 81, 30-519 Kraków 
www.1core.pl Tel: 12 311 08 11

#36 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 23 października 2018 - 16:01

Czytam ten wątek i nie wiem po co te głupie dyskusje, skoro już w pierwszym poście jest napisane "Wiem że telefon jest używany i jego sprawność baterii to 74%" To chyba powinno wystarczyć, ewidentnie widać, że bateria jest już zużyta.

Nie wiem, po co zabierasz głos w tej bezproduktywnej dyskusji, skoro opinia, że bateria jest zużyta i należy ją wymienić pojawiła się już kilkakrotnie.

#37 Faflucy

Faflucy
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 października 2018 - 16:47

Dyskusja jak najbardziej zasadna...czytaj post SERWIS.ME bywają sytuacje jak kolega napisał czasem zużyta bateria, a czasami uszkodzony telefon....wcale ewidentnie nie widać.

Tylko żeby stwierdzić, że jest uszkodzony inny element nie bateria to pierw trzeba mieć sprawną baterię.

Użytkownik Faflucy edytował ten post 23 października 2018 - 16:48

#38 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 23 października 2018 - 17:37

74% to bateria kompletnie zużyta i nie ma w tym nic dziwnego, że telefon krótko działa lub się wyłącza.

Wyłączać się nie wyłącza na szczęście, jak naładowałem go wczoraj do 100% to teraz mam około 56% baterii. Będę miał troch kasy to podjadę do iSpot lub jakiegoś serwisu i wymienią mi tą baterię.

#39 Faflucy

Faflucy
  • 141 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 października 2018 - 18:14

Tylko pamietaj że tylko do końca roku koszt wymiany baterii to 129zł w autoryzowanym serwisie. 

#40 Szaden

Szaden
  • 252 postów

Napisano 24 października 2018 - 00:15

Mikołaj Maciejko spadek poziomu naładowania na poziomie 10% przez noc w ogóle nie jest normalny, bo raz że specjalnie wyłączyłem odświeżanie w tle, a dwa że z aktywnym odświeżaniem na iOS10 ten spadek był rzędu 2-3% i to na teoretycznie gorszej baterii, która kwalifikowała się do darmowej wymiany :)

Albo autoryzowany serwis wstawił mi tani, chiński zamiennik... albo iOS12 ma skopane zarządzanie zużyciem energii - zdecydowanie obstawiam to drugie :P

I tak, zgadzam się, że te sto-parę złotych za wymianę baterii to naprawdę niedużo, tylko co z tego, skoro to nic nie zmieni, bo zużyciu energii winny jest iOS?

Jeśli mam używać 6Sa jeszcze rok lub dwa, to wolę zdobyć nowy egzemplarz z iOS10 i to w nim wymienić baterię (ofc bez gratisowej aktualizacji) 

Zwiększona wydajność na iOS12, którą tak mocno reklamowało Apple nie wzięła się znikąd - moim zdaniem podzespoły zostały lekko podkręcone, co przełożyło się na większe zużycie energii. Nowsze modele z energooszczędnymi czterordzeniowymi chipami świetnie sobie z tym radzą, ale na starszych to potrafi być bolesne.

Zobacz - tu masz porównanie iOS12 vs 10, jakich wiele jest w sieci: zwróć uwagę ile procent baterii mają iPhony po zakończeniu speed-testu (oba zaczynają ze 100%)

https://www.youtube.com/ watch?v=Ia-hdRX3LAo&t=291s

// trzeba usunąć spację z linka, bo z jakiegoś powodu nie można linkować do youtube :)

Użytkownik Szaden edytował ten post 24 października 2018 - 00:21

#41 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 24 października 2018 - 07:00

Mikołaj Maciejko spadek poziomu naładowania na poziomie 10% przez noc w ogóle nie jest normalny, bo raz że specjalnie wyłączyłem odświeżanie w tle, a dwa że z aktywnym odświeżaniem na iOS10 ten spadek był rzędu 2-3% i to na teoretycznie gorszej baterii, która kwalifikowała się do darmowej wymiany :)

Policz. 2-3% przez noc, która trwa 6 godzin, oznacza, że telefon w takim trybie czuwania wytrzymałby 8-12 dni. Na zużytej baterii. Nie wydaje Ci się to podejrzane?

#42 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 24 października 2018 - 12:39

Jest skopane zarządzanie baterią od mniej więcej iOS 11.4. Od tego czasu cały czas mam 89% skuteczności baterii (czyli sprawna), a od kilku miesięcy przez noc (5h) bateria potrafi zjechać ze 100% do 80% poczas gdy na iOS10 i do mniej więcej 11.4 w nocy spadało mi góra 2%. Żona na 7+ ma to samo. Instalowane na czysto, z kopią, bez kopii. Zawsze to samo.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#43 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 24 października 2018 - 14:49

Jest skopane zarządzanie baterią od mniej więcej iOS 11.4. Od tego czasu cały czas mam 89% skuteczności baterii (czyli sprawna), a od kilku miesięcy przez noc (5h) bateria potrafi zjechać ze 100% do 80% poczas gdy na iOS10 i do mniej więcej 11.4 w nocy spadało mi góra 2%. Żona na 7+ ma to samo. Instalowane na czysto, z kopią, bez kopii. Zawsze to samo.

No popatrz, a ja na swojej byłej 8, aktualnym X i żony SE, przez noc (22-7) nie tracę ani procenta, maksymalnie 1%. Od początku ios 11, oraz teraz na 12. Popatrzcie sobie może co za badziewie macie powłączane, czy wam wszystkie te funkcje działające w tle są potrzebne? Ja mam swoje ustawienia, które od razu stosuje po wgraniu nowego systemu i zawsze jest świetnie z baterią. I w żaden sposób nie mam upośledzonego telefonu.

iPhone 15 Pro

#44 notedeagle

notedeagle
  • 599 postów

Napisano 24 października 2018 - 14:51

Z tego co zauważyłem to odświeżanie pogody w tle ciągnie przez noc sporo %. Miałem tak na 6s i teraz na X. Wyłączyłem testowo odświeżanie pogodzie i przez noc uciekł cały 1%. 

MacBook Air 2017, iPhone X, Airpods Pro

#45 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 24 października 2018 - 15:13

No popatrz, a ja na swojej byłej 8, aktualnym X i żony SE, przez noc (22-7) nie tracę ani procenta, maksymalnie 1%.

Maksymalnie 1% przez 9 godzin. Coraz lepiej. Czyli w tym trybie wytrzyma co najmniej 900 godzin (37 dni). Czekam, aż komuś przez noc przybędzie.

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 24 października 2018 - 15:14

#46 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 24 października 2018 - 15:19

Maksymalnie 1% przez 9 godzin. Coraz lepiej. Czyli w tym trybie wytrzyma co najmniej 900 godzin (37 dni). Czekam, aż komuś przez noc przybędzie.

Ty tak serio czy Twoja wiedza o elektronice jest na poziomie dna? A kto powiedział, że zużycie jest jednakowe, bez względu na poziom naładowania baterii? Przecież wiadomo, że im mniej % tym szybciej spada. Masz w ogóle iPhona? Nie zauważyłeś że spadki od 50-0 są dużo szybsze od tych 100-50? Pięknie to sobie przeliczyłeś, jestem pod wrażeniem, ehh. I tak przez noc spada maks 1%. A jak spada 0% (co się zdarza)to według Twoich obliczeń - będzie działał W NIESKOŃCZONOŚĆ! 

Użytkownik Regiss edytował ten post 24 października 2018 - 15:20

• Faflucy lubi to

iPhone 15 Pro

#47 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 24 października 2018 - 15:26

Ty tak serio czy Twoja wiedza o elektronice jest na poziomie dna? A kto powiedział, że zużycie jest jednakowe, bez względu na poziom naładowania baterii? Przecież wiadomo, że im mniej % tym szybciej spada. Masz w ogóle iPhona? Nie zauważyłeś że spadki od 50-0 są dużo szybsze od tych 100-50? Pięknie to sobie przeliczyłeś, jestem pod wrażeniem, ehh. I tak przez noc spada maks 1%. A jak spada 0% (co się zdarza)to według Twoich obliczeń - będzie działał W NIESKOŃCZONOŚĆ!

Ubawilem się. Jakieś tam mgliste pojęcie o elektronice mam, zważywszy, że wlasnie na tym kierunku kończyłem studia. Na dość „nieniszowej” uczelni.

Tak, mam iPhone’a, o ile w ogóle to może mieć jakiekolwiek znaczenie. Jeżeli ktoś twierdzi, ze przez noc ubywa 0% to znaczy tylko tyle, że takie ma wskazanie na wyswietlaczu. I że to wskazanie nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

#48 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 24 października 2018 - 15:35

1%-9h, 100%-900h. Jeśli takie coś pisze elektronik( rozumiałbym matematyk) , to ja więcej nie mam nic do powiedzenia. Tylko tyle wystarczy. Dobrze że nie wymieniłeś nazwy uczelni.

Użytkownik Regiss edytował ten post 24 października 2018 - 15:35

iPhone 15 Pro

#49 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 067 postów
Napisano 24 października 2018 - 15:37

Dobrze że nie wymieniłeś nazwy uczelni.

Proszę uprzejmie:

http://repo.bg.pw.ed...c&sort=&lang=pl

Zastanowiłeś się kiedykolwiek, 1% czego właściwie?

Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 24 października 2018 - 15:40

#50 sn4ke

sn4ke
  • 317 postów

Napisano 24 października 2018 - 16:19

Nie chcę się kłócić, ale u mnie na IP8 podobnie jak u @Regiss przez noc od 22-7 pokazuje mi na ogół 100% naładowania. Pod koniec dnia stan procentowy baterii wskazuje na około 75-80%.

Użytkownik sn4ke edytował ten post 24 października 2018 - 16:20

iPhone 8, MBA

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych