Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone XS żółta barwa wyświetlacza

Najlepsza odpowiedź a.s-6704ce448e , 13 października 2018 - 13:28

bez obaw... Twój egzemplarz jest ok.... to nic innego jak - cytuje serwisanta: nowoczesna matryca P3 :lol:  ... to przyżółcenie ma częściowo zniwelować nadmiar niebieskiego światła emitowanego przez LEDy, a szkodliwego/męczącego nasze ślepia... czy to coś daje to nie wiem..., ale dobra wiadomość jest tak że da się to zmienić.. Wejdź w Ustawienia->Ogólne->dostępność-> udogodnienia ekranu... następnie włącz i dopasuj według własnych upodobań filtry barwne i ewentualnie obniż punkt bieli... ja ten mam ustawiony na 70...

Przejdź do postu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nau

Nau
  • 6 postów

Napisano 13 października 2018 - 12:51

Witam, 

jestem świeżym posiadaczem nowego iPhona XS i mam pytanie dotyczące barwy wyświetlacza. Mam wrażenie, że jest ona znacząco żółta pomimo wyłączonych opcji: True Tone i Nigth shift. Co dziwne patrząc na telefon pod kątem mam wrażenie, że te kolory są dużo lepsze, chłodniejsze. 

Czy to normalne w tym modelu czy trafił mi się jakiś felerny?

Pozdrawiam

#2 a.s-6704ce448e

a.s-6704ce448e
  • 842 postów

Napisano 13 października 2018 - 13:28   Najlepsza odpowiedź

bez obaw... Twój egzemplarz jest ok.... to nic innego jak - cytuje serwisanta: nowoczesna matryca P3 :lol:  ... to przyżółcenie ma częściowo zniwelować nadmiar niebieskiego światła emitowanego przez LEDy, a szkodliwego/męczącego nasze ślepia... czy to coś daje to nie wiem..., ale dobra wiadomość jest tak że da się to zmienić.. Wejdź w Ustawienia->Ogólne->dostępność-> udogodnienia ekranu... następnie włącz i dopasuj według własnych upodobań filtry barwne i ewentualnie obniż punkt bieli... ja ten mam ustawiony na 70...

MacBook 12" (2016), iPhone 7, Apple Watch 3, Apple TV 4K 

#3 Nau

Nau
  • 6 postów

Napisano 13 października 2018 - 13:57

Dziękuję ślicznie za odpowiedz i uspokojenie :) Pozdrawiam serdecznie

#4 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 października 2018 - 15:00

XS po prostu tak ma, zarówno pierwszy, który wymieniłem, jak i ten, który dostałem jako drugi. Tak samo w iSpotach sprawdzałem, jeszcze przed zakupem. X miał lepszą barwę, bardziej chłodną, ale da się przyzwyczaić.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 13 października 2018 - 15:00

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych