Witam. Jakiś czas temu wziąłem udział w dyskusji, w której stwierdziłem, że na abonament najlepiej, bo bez limitu, wygoda itp itd, ale ktoś uświadomił mnie, że jednak nie.
Byłem zdania, że oferta na kartę wygląda tak jak wyglądała kiedyś (ciągłe doładowania, konto traci ważność itd), ale pewien użytkownik uświadomił mi, że się mylę, więc zacząłem się przyglądać. Okazało się, że żyję 100 lat za Murzynami.
Obecnie jestem w Play na abonament, bez telefonu, płacę 50zł/mc (czasem więcej, nawet 60, a w skrajnych przypadkach 70zł), mam rozmowy, sms/mms bez limitu i 5GB neta. Umowa kończy mi się za 6 miesięcy, byłem się przejść zobaczyć co mi zaoferują, ale z telefonami nic ciekawego, a bez telefonu tym bardziej, bo 60zł/mc. Generalnie na sieć nie narzekam, no ale te opłaty zaczynają mnie irytować.
Przeglądam więc ofertę Play Unlimited na kartę, gdzie płaciłbym 25zł/mc za rozmowy, smsy bez limitu i net 6GB. Zastanawiam się nad przesiadką z abonamentu. Dzwoniłem do Play, ale konsultant wciskał mi ofertę MIX, a nie na kartę tak jak chciałem. Tłumaczę mu, że jak kończy mi się umowa za parę miesięcy, to co miałbym zrobić, żeby przejść na kartę a nie płacić za kartę i abonament, a on dalej z MIXem i mówił, że to to samo (przy czym podał trochę inną ofertę niż ta na którą ja patrzyłem).
Teraz moje pytanie, bo oczywiście przejdę się jeszcze do salonu (byłem dzisiaj), ale chciałbym zasięgnąć trochę opinii. Czy ktoś korzysta z tej oferty na kartę? Przechodziliście z abonamentu? Może polecacie jakąś inną sieć na kartę? Patrzę na jakąś Mobile Vikings, ale nigdy o tym nie słyszałem.
Fajnie jakby było rozmowy do wszystkich, sms (a może i mms chociaż niekoniecznie) bez limitu, no i net przynajmniej 5GB, a najlepiej to bez limitu No i żeby może automatycznie ściągało kasę, albo chociaż przypominało o terminie płatności. Może jakaś spoko apka do tego. Zależy mi też na tym, żeby zachować swój numer, którego teraz używam.
Pomożecie?
Użytkownik dobrakawa edytował ten post 09 października 2018 - 16:45