Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7 różowa poświata na ekranie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 motomaniak1946

motomaniak1946
  • 9 postów

Napisano 04 października 2018 - 17:21

Witam, posiadam Iphona 7 od 19.09 , zakupiony nowy w ispocie. Problemem jaki zwrócił moją uwagę jest to ,że gdy blokuje telefon między tym jak ekran jest jasny do tego kiedy jest wygaszony, pokazuje sie na calym ekranie różowa poświata całość trwa dosłownie sekundę czasami widać ją mocniej a czasami słabiej, najmocniej widać naprzykład w nocy  wiem, że jest to czepialstwo ale według mnie jest to powód do zmartwień czy ekran aby napewno jest w 100% ok i czy przypadkiem nie jest to początek wiekszych problemów... Dzisiaj byłem w ispocie Pan który ze mną rozmawiał zauważył ten problem wysłał mnie do idreama bo twierdził ,że on i tak jak przyjmie u nich to wyśle tam do serwisu, natomiast w serwisie w idreamie dwie Panie które mnie obslugiwały nie dostrzegały problemu całkowicie wręcz poczułem się jakby mnie miały za wariata... masakra... Liczę na to,że ktoś tutaj może mi pomóc i rozwiać wątpliwości ,a może ktoś miał podobny problem z góry dziękuje za pomoc :)

#2 lejdiapple

lejdiapple
  • 11 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 października 2018 - 11:43

Jeżeli w innych przypadkach niż wygaszanie ekranu, nic się nie dzieje a wyświetlany obraz jest dobry to nie masz sie czym martwić, może to być problem z softem a nie fizyczna usterka wyświetlacza

#3 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 07 października 2018 - 21:58

... Dzisiaj byłem w ispocie Pan który ze mną rozmawiał zauważył ten problem wysłał mnie do idreama bo twierdził ,że on i tak jak przyjmie u nich to wyśle tam do serwisu, ..."

iSpot wysyła iPhony do serwisu iDream ??

To (znając polityki korpo) chyba byłby ostatni dzień pracy "tego Pana" w iSpocie.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#4 motomaniak1946

motomaniak1946
  • 9 postów

Napisano 08 października 2018 - 10:07

tak gość powiedział nic nie przekręcilem, ja też tego nie ogarnąłem odrazu co on za bzdury gada, dopiero znajoma mi uświadomiła, że przecież to konkurencja...

iSpot wysyła iPhony do serwisu iDream ??

To (znając polityki korpo) chyba byłby ostatni dzień pracy "tego Pana" w iSpocie.

#5 motomaniak1946

motomaniak1946
  • 9 postów

Napisano 08 października 2018 - 17:11

Tak dzieje się to tylko podczas przejscia z wyswietlania obrazu do wygaszenia go, pomiędzy pojawia się ten róż, a sprawdzałem to w innych telefonach i nic takiego nie ma nawet w 6 plusie który jest już dość mocno zużyty nic a nic jest białe - szare - czarne, a nie jak w tym moim telefonie który ma dwa tygodnie, białe - różowe - czarne

Jeżeli w innych przypadkach niż wygaszanie ekranu, nic się nie dzieje a wyświetlany obraz jest dobry to nie masz sie czym martwić, może to być problem z softem a nie fizyczna usterka wyświetlacza

#6 motomaniak1946

motomaniak1946
  • 9 postów

Napisano 17 października 2018 - 16:56

Dla ciekawych powiem tylko tyle, że od napisania tematu już trochę minęło, a ja dalej "walczę" ze sprawą, w idreamie stwierdzili że to nie jest usterka ani wada, że  to nie przeszkadza... Telefonowałem do wsparcia apple, poprosili o video jak to sie dzieje, oni również stwierdzili, że to sprawa "kosmetyczna"... Co najlepsze wczoraj wyskoczył różowy mały punkt na ekranie specjalnie zdjąłem folie ochronna którą miałem od nowości żeby zobaczyć ,czy to nie na niej i okazało się że to normalnie martwy piksel... Więc dzisiaj tym razem telefon oddany do ispot przypominam na dzień dzisiejszy telefon nie ma nawet miesiąca i takie rzeczy jestem zawiedziony zarówno obsługą ze strony idream jak i apple, a także samym produktem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych