Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pierwsze ładowanie iPhone (7 Plus)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 artipl

artipl
  • 138 postów

Napisano 27 września 2018 - 10:57

Jak sie ma sprawa do pierwszego ładowania iPhone?
Sa jakieś specjalnie instrukcje czy po prostu normalnie odrazu po pierwszym włączeniu naładować na 100%?
Btw.Jest jakaś różnica pomiędzy zamawianiem iPhone z Apple Store,a zamówieniem od jakiegoś resellera?
Zdziwiłem sie,ze moja paczka z Apple Store Online wyruszyła z Czech przez Niemcy do Polski.

#2 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 27 września 2018 - 11:06

Ładuj normalnie

Zamówienia z Apple Store Online tak idą, jest to normalne :) 

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#3 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 27 września 2018 - 11:08

Na nic nie zwracasz uwagi. Ładujesz kiedy chcesz i jak chcesz. Tak mówią wszyscy. Ja jednak staram się ładować zawsze od 10-20% do 100% na wieczór. O ile oczywiście mi starczy mocy przez dzień. Nigdy nie miałem problemu z baterią, telefon po roku był zazwyczaj jak nowy jeśli chodzi o baterie. Na pewno nie rozładowuj do końca bo to najbardziej szkodzi baterii. Taki zakup niczym się nie różni, oprócz tego że z AOS masz 14 dni na bezproblemowy zwrot i nawet za kuriera płacą w obie strony. I bez problemu wymieniają w razie czego. Najlepsza opcja żeby być bezpiecznym. W Czechach mają magazyn więc to normalne że stamtąd idą.

iPhone 15 Pro

#4 artipl

artipl
  • 138 postów

Napisano 27 września 2018 - 12:29

Czyli normalnie naładować do 100% i rozładować po prostu naturalnie,a nie specjalnie rozładowywac?

#5 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 27 września 2018 - 12:36

Normalnie używasz, jak będzie potrzeba, to odłączasz od ładowarki i potem podłączasz. Najważniejsze, to nie wyładowywać do zera uporczywie.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 artipl

artipl
  • 138 postów

Napisano 27 września 2018 - 18:34

Czyli - rozpakowac,pouzywac troche do 20%-10% i podlaczyc do ladowania na 100% itd.?

I jak kolega wyzej napisal,starac sie nie doprowadzac do rozladowania baterii na 0% i wylaczenia telefonu,tak?

#7 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 27 września 2018 - 18:51

Tak. Jak czasami sie rozladuje calkowicie to tez nie ma co sie przejmowac.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#8 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2018 - 18:53

Ja bym powiedział, że nie. Rozpakować i zupełnie nie przejmować sie baterią i jakimiś schematami ładowania.

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#9 artipl

artipl
  • 138 postów

Napisano 27 września 2018 - 19:24

Czyli zdania sa jednak podzielone.

Pytam,bo nie pamietam jak to jest nowego iPhone :D (aktualnie przesiadam sie z iPhone 4 8GB na iPhone 7Plus 32GB) :D

I chcialbym jak najlepiej ''potraktowac'' baterie,bo z tego co wiem to juz nie ma chyba czegos takiego jak formatowanie baterii czy cos podobnego.

Slyszalem wlasnie,ze korzysta sie bez zadnej zasady wlasnie,jak wyzej pisali koledzy.

Ale z iPhone to szczerze nie wiem jak to jest z postepowaniem poczatkowym.

#10 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2018 - 19:56

Najlepiej przeczytać u źródła, np.:

https://www.apple.co...ng-performance/

#11 artipl

artipl
  • 138 postów

Napisano 28 września 2018 - 10:25

Dostałem iPhone 7Plus wlasnie od kuriera do domu.

I mam jedno pytanko,a mianowicie dostalem Sillicone Apple Case od 8Plus,czy to stanowi jakas roznice? czy nie ma to roznicy czy jest to etui od 7Plus czy 8Plus?

Podkresle,ze chodzi o sylikonowe etui Apple.

I druga sprawa,ktora mnie troche nie milo zaskoczyla to jest to,ze dostalem iPhone z zlaczem lighting to jack,a w opisie na stronie bylo napisane,ze go nie ma.

Kupilem dodatkowo przejsciowke bez sensu w takim razie,bo teraz mam 2 przejsciowki...

#12 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 września 2018 - 10:31

Możesz zadzwonić na infolinię Apple, chętnie pomogą. Obstawiam, że zwrócą ci pieniądze za drugą przejściówkę nawet bez odsyłania, bo to ich ewidentnie błąd.

#13 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 28 września 2018 - 11:01

Etui jest to samo będzie pasować. Dostałeś starszy egzemplarz jeszcze z przejściówka.

iPhone 15 Pro

#14 artipl

artipl
  • 138 postów

Napisano 28 września 2018 - 11:27

To zle,ze dostalem starszy egzemplarz? Wlasnie zauwazylem,ze jest ta przejsciowka i nie ma iOS12.

Czy to nic nie zmienia?

#15 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 28 września 2018 - 11:40

Ale nie róbmy z wątku teleturnieju z pytaniami, na które odpowiedzi są oczywiste. Na post inicjujący wyjaśnienia zostały udzielone, zatem zamykam.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych